Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: O cestujícím hadovi Žofince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

99. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra vypráví o cestujícím hadovi.

Článek

O takovém setkání v metru, jaké jednou zažila známá manželky mého kolegy, o tom si vskutku nechte vyprávět. Může nahnat i hrůzu, přesto, že je humorně laděné. To bylo tak: Přistoupil muž s ruksakem. Jednou rukou se chytil tyče, ve druhé měl noviny a dal se do čtení. Ani nevnímal okolí. Zato ostatním neušlo, co se stalo, a krev jim ztuhla v žilách. Z ruksaku milého pána se náhle vysoukal veliký had a než se kdo nadál, vesele se začal omotávat kolem tyče. To už si maléru všimnul i majitel a začal lidi kolem chlácholit: „Lidi, nebojte se, to je Žofinka. Ona nekouše, je to škrtič.“ A začal vyděšeným spolucestujícím vysvětlovat, že se Žofkou přebývá ve třípokojovém bytě, kde má milý plaz svůj vlastní pokoj. „Ona je zvyklá, víte. Má tam z větví strom, po kterém ráda šplhá a aby se tam dobře cítila, má na stěně fototapetu pralesa,“ omluvně vysvětloval. Tak snad aby dopravní podnik pro podobné případy také tak vybavil vagóny metra, že?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz