Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: O jednom podnikateli v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

108. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra vypráví o jednom podnikateli v metru

Článek

Stavila se v práci u mé kolegyně její kamarádka a vešla ještě celá rozesmátá. Co že jí to tak rozesmálo?

Do metra, ve kterém k nám do práce jela, přistoupil chvátající muž. Elegantní, v obleku, na kterém měl dlouhatánský rozevlátý plášť. Tím pláštěm úspěšně vymetal všechno za sebou, kabátem coural po podlaze vagónu. „Vy pomáháte dopravnímu podniku s úklidem?“ žertem na to muže kamarádka upozornila. Ten se pozorně prohlédl a uviděl, jak je kabát špinavý.

Jeho reakce byla neobvyklá: prudkým pohybem si plášť svlékl i se sakem, takže zůstal jen v bílé košili a kravatě. Svlečené šaty položil vedle sebe na lavici, vyndal z tašky notebook a vrhl se vášnivě do práce. Nic nevnímal, metro se v tu ránu proměnilo v jeho kancelář. Třískal do klávesnice jako divý a tak mu vůbec nevadily významné obličeje okolních pasažérů. Pak počítač sbalil, s neurotickým chvatem se zase oblékl a vystoupil.

Och, nemají to dnes podnikatelé vůbec lehké.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz