Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: O pokusu pokazit sčítání cestujících v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

80. pokračování Metrovin, příběhů a postřehů z pražského metra, vypráví o jednom z pokusu pokazit sčítání pasažérů v metru.

Článek

Čas od času organizuje dopravní podnik průzkum. To proto, aby měl přesné informace kolik cestující, a kam nejčastěji se metrem přepravuje a mohl podle výsledků dopravního průzkumu přizpůsobit i grafikon jízd. Vyprávěli mi pracovníci metra i tuhle veselou historku, která se týkala právě takového průzkumu. Lidé obdrželi při vstupu do metra děrný štítek a při výstupu ho zase odevzdali. Tak byla přesně zaregistrována jejich cesta a podle statistického zpracování odevzdaných štítků byl celý průzkum vyhodnocen. Jeden z pracovníků, kteří se podíleli na celém šetření, přinesl na ředitelství pro ukázku štítek, který byl na rubu popsán kostrbatým dětským písmem. Stálo tam: Nevěřte výsledkům, Novák z V.B to schválně kazyl” (Prosím redakci, aby text neopravovala, tak to tam i s tou hrubkou opravdu bylo napsáno.) Nevím, kolik takových Nováků z V.B průzkum kazilo a neustále třeba jezdilo sem a tam. Asi moc ne, a tak budu přesto těm výsledkům věřit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz