Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: O svérázném pokusu zachránit nalezeného psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

69. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra přináší úsměvnou příhodu o záchraně nalezeného psa.

Článek

Kdo čte Metroviny, ten ví, že si všímám rozličných reklam a inzerátů, kterými jsou vagóny metra hojně polepené. A tak mně také nemohlo ujít tohle neobvyklé a svým způsobem kuriózní a především roztomilé oznámení, které tam bylo minulý týden vyvěšené. Velice se v té záplavě rafinovaných a zářivě barevných upoutávek s do detailu promyšlenými texty vyjímal. Bodejť by ne. Vždyť šlo o ušmudlaný kus papíru, popsaný dětskou rukou. Bylo mi líto jakkoli text změnit, protože právě v autentičnosti je jeho síla. A proto ho zde uveřejňuji v plném znění i s pravopisnými chybami. Jak jsem koupila, tak prodávám. Stálo tam: NAŠEL SE PES. JE HNĚDÝ S ČERNÝMA FLEKAMA, HLUCHÝ A NĚMÝ. ASI MÁ BLECHY. NA ZÁDECH MÁ SKVRNY OD GENCÁNKY. KDO HO POSTRÁDÁ, AŤ SE PŘIHLÁSÍ V DĚDSKÉ KLUBOVNĚ. Dovedu si tu akci představit: kolik energie to asi ty děti stálo, postarat se o zatoulaného (či vyhozeného?) psa. Zveřejněním jejich inzerátu se chci k celé akci připojit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz