Hlavní obsah
Cestování

Metroviny, příběhy z metra: Opravdu vydařená revizní kontrola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

78. pokračování Metrovin, příběhů a postřehů z pražského metra, vypráví o jedné opravdu vydařené revizní kontrole

Článek

Jak známo, život tropí často nečekaná překvapení. Jedno takové „překvápko“ postihlo i zaměstnankyni metra, podnikovou právničku. Je totiž pravidelným pasažérem tohoto dopravního prostředku, a tak se stalo, že i ji zastavil revizor. Žádal pochopitelně jízdenku nebo průkazku. Začala nervózně lovit průkazku v kabelce, ale ta byla zapadlá kdoví kde a jako naschvál, když člověk pospíchá, ne a ne věc najít - však to znáte. Pan revizor stál a čekal, poočku pozoroval, jak je právnička víc a víc nesvá. Chvíli ji nechal potrápit a pak s úsměvem pronesl: „Tak pro dnešek, paní doktorko, vám to odpustím“. Poznal totiž, o koho jde a věděl, že před ním stojí zaměstnankyně dopravního podniku. Milá právnička se celé situaci s chutí zasmála a ještě dnes, když mi tuhle příhodu vyprávěla, se při tom výtečně bavila. Obě však jsme se shodly na tom, že by to bylo zajisté svízelnější, kdyby ji pan revizor nepoznal. Co myslíte - dostala by pokutu nebo ne?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz