Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Ostudný střet dvou invalidních cestujících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

79. pokračování Metrovin, příběhů a postřehů z pražského metra, popisuje svérázné setkání dvou invalidních cestujících

Článek

Postižení spoluobčané zasluhují bezesporu naši ohleduplnost, zejména během přepravy městskou hromadnou dopravou. Proto invalidé mají jistá privilegia, daná přepravním řádem, navíc je však potřeba ochota všech, a to i mezi postiženými navzájem. K zamyšlení nad tímto tématem mě přivedlo vyprávění dcerky. Stala se totiž jednou svědkem tragikomické situace, kdy do vozu metra přistoupil od pohledu nerudný a arogantní pasažér. Okamžitě se vrhnul k vyhrazeným sedadlům, vytáhl invalidní průkazku a začal jí vehementně máchat před obličejem sedícího mladíka. Při té jeho zaslepenosti vlastním egem mu ušla bílá hůlka, kterou mládenec držel mezi koleny. Chlápek neurvale halasil: „To neumíte číst, nebo co?“ Jeho nepříčetný hlahol nemohl nikomu ujít, a tak si situace všimnul i naproti sedící muž, který rychle vstal a uvolnil nasupenci místo. Věříte, že když se ten trapas urovnal, nevychovaný invalida neprojevil ani snahu se omluvit?

- oOo –

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz