Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Pády v metru jsou všelijaké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

107. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra pojednává o pádech v metru.

Článek

Jízda metrem bez držení, to je vlastně neustálý souboj, aby jeden obstál v té hře gravitace a odstředivých sil. Jsou „sekáči“, kteří to zvládají, jsou i tací, kteří podlehnou a spadnou. Avšak v metru se padá i z jiných důvodů, příčin je mnoho. Pochopila to i jedna dáma, které se stala tahle nemilá věc. Jela v přeplněném metru. Vedle ní se tísnil vyčouhlý mládenec, kterému se podařilo i v tom návalu položit tašku na podlahu. Stál během jízdy těsně za naší dámou v letech, která měla sama co dělat udržet se na nohách. Když se blížila stanice, kde měl mladík vystupovat, sehnul se pro svou tašku. A při tomto pohybu dolů pokrčil své dlouhé nohy, aby na zavazadlo lépe dosáhnul. Jak mi to vylíčil svědek příhody, dál už to vypadalo jako při klukovské hře, kdy si jeden nenápadně stoupne za toho druhého a podrazí mu nohy tím způsobem, že mu vrazí svá kolena zezadu do ohybu kolen. Milá paní padla k zemi jako podťatá. Jo, pády v metru jsou holt všelijaké.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz