Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Pozor na falešné revizory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

72. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra upozorňuje na falešné revizory

Článek

Tenhle případ se stal spolužákovi naší dcery. Pravda, sice není zrovna výchovný, protože náš hrdina jel metrem načerno, leč pro vás, milí čtenáři, by mohl být i poučný a varovat vás. Před čím? To bylo takhle: Jel tedy onen mládenec načerno metrem a nastojte, narazil na revizora. Pán ho zastavil a prý: „Vaši legitimaci, prosím.“ Chlapec začal licitovat: „Nemám. Zapomněl jsem ji.“ „Tak občanský průkaz, prosím.“ „Já prosím nejdřív váš průkaz,“ požádal slušně revizora. A dobře udělal. Revizor se totiž na tuto výzvu urychleně vypařil. Tak rychle, že to postiženého spolužáka až zaskočilo. Tím pokutě uniknul. A já vás chci varovat: nezapomeňte, že jsou i falešní revizoři a dejte si pozor. Máte právo ověřit si, komu se legitimujete či zda pokuta neputuje do kapsy vykutálenému podvodníkovi, který si z vašeho prohřešku a špatného svědomí udělal výnosnou živnost. A vůbec nejlépe: nejezděte načerno a budete mít božský klid.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz