Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Proklatě nízko zavěšené mobily

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

42. Pokračování Metrovin, příběhů a postřehů z pražského metra, se týká mobilů v metru

Článek

Přátelům jsem známa svým zásadním postojem k mobilním telefonům. Nesnáším zejména, když vidím telefonovat řidiče za jízdy. Není mi dvakrát příjemné stát se svědkem důvěrného telefonického rozhovoru v samoobsluze. Vadí mi, když otec na procházce po telefonu podniká, místo aby se věnoval malému synkovi. Vím však, že bez mobilu to dnes nepůjde, musíme kráčet s dobou. Tak jako metro, které zaplavila reklama v souvislosti se zprovozněním mobilního telefonického spojení i v jeho prostorách. Kdysi, na „divokém západě“, nosívali muži proklatě nízko zavěšené své kolty. Později byla známkou mužnosti na pásku upevněná karabina s trsem klíčů. Dnes je v módě nosit za opaskem mobilní telefon. Budu tedy moderní a navrhuji přidat do přepravního řádu pokyn: „Cestující jsou povinni zavěsit své mobily proklatě nízko!“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz