Hlavní obsah

Metroviny, příběhy z metra: Prosíme kaštany, aby urychlili nástup a výstup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

76. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra prozradí, jak dopraváci nazývají cestující

Článek

V dnešní metrovině vám prozradím, co asi nevíte. Nebo víte, jak říkají nám, pasažérům, dopraváci z metra? Tak vězte, že máme přezdívku „kaštani“. Prostě metro vozí kaštany. A tak to dnes, díky mojí upovídanosti praskne: těm, kteří jednou kdysi jeli metrem a uslyšeli omylem, protože strojvůdce zapomněl vypnout mikrofon, z ampliónu povzdech, určený kolegovi, prozradím krutou pravdu. Byla to totiž krušná jízda: v každé stanici nával, lidé se courali s vystupováním a nastupovali stejně rozvláčně, přitom souprava byla v časovém skluzu. Každou chvíli strojvůdce z ampliónu nabádal: „Urychlete prosím nástup a výstup do soupravy“ a na nástupišti se ozývalo hlášení: „Žádáme cestující, aby k nástupu použili i zadní vozy soupravy“. Prostě dopraváci toho měli ten den „plné kecky“ a jen se těšili, až jim tahle zatracená šichta skončí. A tak není divu, že si - omylem do zapnutého mikrofonu - strojvůdce povzdechl: „Ty kaštani mě už vážně štvou“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz