Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: První cesta naší kočky metrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

74. Metrovina líčí první cestu metrem naší kočky.

Článek

Máme nádhernou kočku, mazlíčka rodiny. I když je to překrásná perská kočka, stříbrná činčila, je nalezenec. Mladší dcerka ji našla u metra ve křoví, vyjukanou, hladovou a plnou klíšťat. Nechtěli jsme původně do paneláku žádné zvířátko, ale vyhoďte takovou nešťastnou chundelatou kuličku na ulici. A tak od té doby žije Mína u nás. Nejprve ji však bylo třeba dát do pořádku, vyšetřit a oočkovat. Její majitelka číslo jedna, tj. mladší dcera, se toho úkolu zhostila. A tak Mína poprvé v životě jela metrem, k veterináři. Je plachá, a proto se strašně bála. Prodrala se z tašky a nedala jinak, než že dcerce seděla obtočená kolem krku. To jí připadalo nejbezpečnější místo. Kdo je tenkrát viděl, jistě mohl závidět, jaký krásný kožešinový, stříbrný límec ta naše slečna měla. A navíc by jistě zajásali ekologové: tohle je řešení - límec z živého zvířátka! Uvažuji, jestli to neporadit nějakému módnímu návrháři. Dovedete si takovou módní přehlídku představit?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz