Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Svérázná výchova nezbedné holčičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

35. Metrovina je o tom, jak jeden mladík rázně vychovával zlobivou holčičku a vlastně i její maminku.

Článek

Když kolegyně Galina jela metrem, všimla si maminky s předškolní holčičkou. Ta seděla rozvalená na sedadle a bavila se tím, že kolem sebe kopala nožkami hlava nehlava, ohled nebrala na nic a na nikoho. Pochopitelně, že se to ostatním nelíbilo.

Když bylo jasné, že matka, která dcerunku zálibně pozorovala, nezasáhne, obrátil se na ni jeden pán s prosbou: „Prosím vás, nemůžete to dítě nějak uklidnit, aby neokopávalo všechny kolem sebe?“

Matka, elegantně oblečená a upravená mladá paní, jen povytáhla obočí a s pokrčením ramen a vítězoslavným úsměvem odvětila: „To víte, je demokracie.“

Všem to vyrazilo dech. Jen vedle stojícímu „pankáči“ s oranžovým kohoutem ne: než stačil vystoupit, vyndal z pusy žvýkačku a beze slov ji rázně přilepil nezbednému dítku na čelo. Matka jen zasípala: „No, dovolte?“ Mladík ji usadil: „Neječte, milá paní. Co chcete, je přece demokracie, ne?“ a se vztyčenou hlavou vystoupil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz