Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Výuka zoologie v pražském metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

64. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra vypráví o svérázné výuce předškoláků během jízdy v metru.

Článek

Kolegyně z práce má andulku, která se jmenuje se Mandík. Občas se stane, že musí odjet z Prahy a pak veze Mandíka v kleci ke známým. V tom případě se Mandík veze metrem. Protože nemá rád zatemněno, kolegyně mu cestou odkryje klícku. Jednou ho také tak vezla, když do vozu přistoupil houf dětí s paní učitelkou. Mateřská školka. Caparti se nahrnuli dovnitř a hned obklopili klec s andulkou. Pozorovali ji, radovali se z ptáčka a zvědavě se vyptávali: „Je to kluk nebo holka? „Podívej, má modrou skvrnu na zobáčku, tak to je kluk. Holky mají hnědou,“ poučovala kolegyně Marcela ochotně. Děti se dál ptaly na všechno možné. Cesta příjemně utekla. A já jsem si pomyslela, jak to bylo bezvadné, tahle „pojízdná učebna“, ve kterou se díky Marcele a Mandíkovi na chvíli proměnilo pražské metro. Přímo názorná výuka zoologie, že? Dnes, kdy se hovoří o „škole hrou“ a o potřebě inovací ve výuce to byl výborný příklad.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz