Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Zvídavá holčička v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

67. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra vypráví o jedné zvídavé holčičce.

Článek

Příhod s dětmi v metru je nekonečně. A moje matka má na ně štěstí. Minule mi vyprávěla zrovna tuhle: Jela kamsi dopoledne metrem, když přistoupily dvě mladé maminky, zřejmě kamarádky, s dětmi. Jedna s sebou měla asi tříletou holčičku, druhá teprve úplné mrně v kočárku. Asi se vracely z pochůzek ve městě. Ta větší holčička si spokojeně pohupovala nožkami, které jí visely ze sedadla, a pozorovala okolní svět. Maminky se mezi sebou bavily a tak děvčátko poslouchalo. To víte, řeči dospělých jí ale moc nebavily. Proto se vmísila aktivně do rozhovoru. „A proč už musíme domů, mami?“, optala se. „Protože Kačenka musí papat“, zněla odpověď. Rozumějte: Kačenka bylo miminko v kočáru, které se mrzutě - zřejmě hladové - ozývalo. Tazatelka tak získala zajímavé téma k další konverzaci. „A jak to vlastně je, mami? To teta má v jednom prsíčku čajíček a ve druhém mlíčko?“ Tak takový komfort nám bohužel příroda prozatím nezařídila, že?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz