Hlavní obsah

Metroviny, příběhy z metra: Není cikán jako cikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Tato 31. Metrovina vypráví příhodu o cikánovi, který upozornil spolucestující na ztrátu peněženky

Článek

O Romech se v poslední době diskutuje všude. Jak tak pozoruji celé to dění, jen jsem se utvrdila ve svém názoru: jsou a vždycky byli lidé dobří a zlí, hloupí a chytří, líní a pracovití. Nezávisí to na jejich vzhledu, věku či nějaké jiné odlišnosti nebo barvě kůže. Potvrdila mi to i naše ředitelka, která se o tom přesvědčila cestou v metru. V tlačenici se ocitla vedle snědého chlápka - po pravdě, žádný elegán to nebyl, spíš byl ošuntělý a zanedbaný. Paní ředitelka přiznala, že neměla nejlepší pocity. Bála se o kabelu. Proto vystupovala s pocitem úlevy. Jaký však byl její úžas, když obávaný cikán ji zadržel: „Paní, ztratila jste peněženku“ a ještě ji stačil mezi zavírajícími dveřmi zkoprnělé ženě podat. Ředitelka mně líčila své rozporuplné pocity: svým způsobem se styděla a svým způsobem byla šťastná. „Není to úžasná zkušenost?“, komentovala to.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz