Hlavní obsah
Móda a trendy

Největší vlasové trendy tohoto podzimu: Do módy se vrací retro účesy ze šedesátých let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Jaké budou největší vlasové trendy tohoto podzimu? Letos se vše ponese v duchu let šedesátých, v kurzu budou hlavně objemné účesy. Do módy se ale vrací i ofiny a teplé odstíny barev.

Článek

Do módy se vrací retro účesy ze šedesátých let

Asi nejvýraznějším vlasovým trendem tohoto podzimu jsou účesy, které byly „in“ v 60. letech minulého století. Pokud marně lovíte v paměti, co tehdy „frčelo“, tak to byly hlavně velké objemné vlasy. I krátké účesy byly vždy pečlivě natupírované či vyfoukané, nosila se například objemná mikáda, kdy se vlasy foukaly přes kulatý kartáč, aby nebyly zplihlé a působily plnějším dojmem. Velkým trendem, který se teď opět vrací do módy, byly obří natupírované a vysoko vyčesané drdoly, tehdy je nosila například Brigitte Bardot či Priscilla Presley. Skvěle tyto drdoly vypadaly v kombinaci s delší podtočenou ofinou či nadýchanou patkou.

Foto: Stable Diffusion, DaVinci (generováno AI)

Retro účesy z 60. let slaví velký návrat.

Co se týče delších vlasů, v kurzu tehdy byly velké vlny a foukaná. Nosily se i vysoké zvlněné culíky, mnohdy zdobené mašlí. Vlasy se spínaly vzadu a vepředu se ponechaly jen natočené prameny, také bývaly účesy doplněny výraznými čelenkami – to vše se vrací letos do módy. Nevýhodou těchto účesů je však náročnost na styling, počítejte, že v koupelně strávíte přípravou více času a také mějte na paměti, že tepelné úpravy vlasům neprospívají, a je třeba používat tepelnou ochranu.

Ofiny jsou tento podzim trendy

Ofiny jsou na podzim roku 2024 velkým hitem, nosí se rovné husté i ty prostříhané a sčesané do stran. Ofinu je však lepší volit spíše podle vašeho tvaru obličeje než slepě následovat módní trendy. Dovede totiž úplná „kouzla“ – vysoké čelo umí opticky zamaskovat, někdy však ale i nechtěně obličej více zakulatí. Pakliže máte čtvercový obličej, volte rovnou prostříhanou ofinu, která vaši tvář zjemní. Majitelky protáhlých obličejů budou nejlépe vypadat v husté rovně střižené ofině. Pokud máte kulatý obličej, hodí se pro vás spíše delší patka sčesaná na stranu, která vám obličej opticky prodlouží. Jestliže má váš obličej srdcový tvar, pasuje k vám nejvíce romantická krátká prostříhaná ofina sčesané do jedné strany.

Foto: Pixabay

Ofiny jsou tento podzim velmi módní.

V módě je výrazná růžová i slunečnicová blond

Co se týče barevné škály, která je tento podzim v kurzu, lze říct, že se do módy opět vrací teplé tóny. Pokud jde o světlé blond vlasy, hitem se stává tzv. „slunečnicová blond“, což je hřejivý přirozeně působící odstín plavých vlasů, který hraje odlesky medové a zlaté. Výhodou tohoto odstínu je, že vlasy s ním působí zdravější a na sluníčku hází krásné zlatavé odlesky. Na podzim bude trendy i další teplý odstín – rezavá s ohnivými odlesky.

Po letech také opět „frčí“ výrazná růžová, odstín, který nikdo v davu nepřehlédne. Pokud byste se rozhodli pro růžovou, zpravidla bývá nutné vlasy nejprve odbarvit (pokud nemáte světlé blond vlasy) a až poté tónovat, což je pro ně zátěž. Růžová je rovněž náročná barva na údržbu, rozhodně nepodceňte následnou péči a o barvené vlasy se starejte s pomocí speciální řady pro barvené vlasy. Tón vlasů časem bledne, dnes jsou však už na trhu masky, které jej opět oživí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz