Hlavní obsah

Jedině Tereza - Táňa Kubátová

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dostupné z: https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/jedine-tereza-586046.

Tento příběh vypráví o nesmělé a hodné dívce Tereze, která to neměla v životě dvakrát jednoduché. Hodně si toho zkusila a je nedůvěřivá k lidem. Má strach z některých situací.

Článek

Tereza pracuje jako barmanka v nočním podniku společně s její spolubydlící Vilmou a kamarádkou a kolegyní Luckou, kterou vždy přijíždí vyzvedávat její bratr Petr, protože nechce, aby ji někdo znovu přepadl. Tereza má naučená profesionální gesta, přesto si Petr všimne, že je v hloubi duše tuze smutná.

Petra Tereza zajímá a snaží si s ní popovídat. Ona to bere tak, že to je jen hra, takže si vymýšlí, kde všude byla a co s tátou dělá. Petr jí vypráví skutečné zážitky, ale Tereza mu nevěří.

Na Silvestra jde Tereza do práce, ale je jí hrozně špatně - má žaludeční vředy. Petr si však myslí, že je opilá. Když se k ní skloní, protože chce za cestu domů polibek, zjistí, že je nemocná.

Tereza se přihlásí do výběrového řízení na pozici architektka do firmy Jirák. Vyhraje. A přestane kouřit. Je zapálená do práce ve dne i v noci.

Kolegové jí říkají: „Ledoborec“. Petr Smolík si chce se svou snoubenkou postavit dům. Vyberou si Terezu Královou. Petr nemá ani tušení, kdo to je a že tu dívku zná. Oba jsou překvapeni. Tereza se bojí, že Petr řekne, co je to lhářku a chce utéct. Petr jí to nedovolí. Řekne, že jí chápe. Neměla krásný život. Ten dům mu prostě postaví za každou cenu. Potom mají schůzky i Editou a tam Tereza musí respektovat její přání na stavěný dům. Edita si všimne, jak Petr přestane vnímat. Má oči jen pro svoji Terezku. Rozejde se s ní.

A o víkendu Tereze řekne, aby postavila dům, o kterém vždy snila. Vezme ji na výlet a užijí si spolu nádherný čas, dokonce si potykají. Druhý den Tereza, neví, jak se to mohlo vůbec stát? „Byl to totální omyl či chybná investice?“ Petr jí vysvětlí spoustu věcí. Tereza díky němu může zažít obejmutí, které se jí už léta nedostalo. Zamiluje se do něj tak bláznivě, že i když má občas myšlenky a chce odejít, nakonec zůstává. Tereza s Petrem čekají miminko a budou bydlet v nádherném domečku, jenž jim Tereza postavila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám