Hlavní obsah
Umění a zábava

Nejvtipnější momenty z finálového večera StarDance, a že jich bylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik / license paid

Obrázek je ilustrační

Co to měl porotce Chlopčík v kapse saka? Umí jedna z tanečnic počítat na prstech? Nejen to mě pobavilo. Celý finálový večer se pro mě osobně nesl v duchu velkého počtu vtipných situací.

Článek

Finálový večer taneční soutěže StarDance stál za to. Zasloužila se o to kvalita soutěžních tanců, milá Tereza Kostková a samozřejmě napínavé vyhlášení celkového vítěze. V tomto textu chci ale zmínit několik vtipných situací, které celý večer skvěle okořenily. Některých z nich si navíc mohl patrně všimnout jen „divák detailista“. Pokud jste je tedy poprvé nezachytili, doporučuji si finále z reprízy pustit ještě jednou.

Hosté ze Švédska

Jako první taneční dvojice se na parketu objevila dvojice ze… Švédska? Ano, přesně tak. Přiznávám, že to byl první díl tohoto ročníku, který jsem viděl, takže neumím říct, zda hostování někoho „cizího“ je něčím běžným. Ale přesto si říkám, co tam tanečníci ze severu Evropy dělali? Proč máme bez nějakého hlubšího kontextu sledovat v českém finále švédskou taneční dvojici? Pobavilo.

Sponzoři v medailoncích

Před každým tancem „na ostro“ máme vždy jako diváci možnost vidět sestříhaný medailonek, jak vypadal poslední týden soutěžní dvojice, záběry z tréninku, rozhovory atp. Musím říct, že jsem s překvapivým výrazem sledoval, co tam dělá vždy v pozadí „tělocvičny“ tak nepřirozeně postavená cedule sponzorů Komerční banky, LOEE nebo Dr. Maxe. Samozřejmě rozumím, že se jedná o sponzoring. Jen zkrátka úsměvně křečovité.

Richard Genzer

Asi nepřekvapí, že o spoustu vtipných momentů se postaral právě Richard Genzer alias profesionální bavič. Nejvíc jsem se smál při Genzerově reakci na tanečnici Dariju Pavlovičovou, která porotě nechtěla prozradit, kdo z nich tří byl nejpřísnější právě v hodnocení kvality jejího tance. Všichni přítomní ale tušili, že se jedná o pana Chlopčíka. Genzer celou situaci okomentoval směrem k Dariji slovy: „Nemusíš říkat, kdo tě straší ve snech, my to tady s Táňou oba víme.“

Co to měl Chlopčík v kapse saka?

Trvalo mi to několik záběrů, něž jsem si potvrdil, že má porotce Zdeněk Chlopčík v kapse saka opravdu kapesníček, nikoliv jiný předmět. Posuďte ale sami, pokud se podíváte zpětně na zmíněné záběry. Osobně jsem si nejdříve myslel, že si slavný porotce do saka zasunul klasický otvírák třeba na pivo. Poté se mi zdálo, že se otvírák změnil na pánskou ochranu na pohlavní styk.

Kateřina Bartuněk Hrstková a počítání na prstech

Počítat na prstech nás odnaučovali v matematice už v první třídě. O to víc pobavilo, když se k této aktivitě uchýlila tanečnice Kateřina. Té bylo spolu s partnerem v páru přiděleno číslo 8. A právě toto číslo se snažila ukázat do kamery na prstech. To aby diváci do SMS uvedli právě osmičku, která znamená body pro tento taneční pár. Jenže jak po prvním tanci, tak i po druhém se zdálo, že je to pro Kateřinu složitá disciplína. Nejdříve ukázala prstů sedm a osmý přidala hned vzápětí. V druhém případě se soustředila delší dobu, aby osmičku trefila na první pokus.

Tatiana Drexler vs. Eva Adamczyková

Úsměvná situace se pro mě odehrála i při soutěžním valčíku Evy Adamczykové. Porotkyně Tatiana Drexler totiž po tomto tanci povolila uzdu emocí a plná úsměvů se rozplývala nad nádherným tancem Evy. Jenže ta takové nadšení nezrcadlila. A jak ji znám z obrazovky, dívala se klasicky chladným obličejem bez úsměvů a silný výlev emocí neopětovala. Celý „mimický rozhovor“ pak působil o to komičtěji, když Česká televize v jeden moment nabídla na rozpůlené obrazovce oba kontrastně vypadající obličeje Evy a Tatiany.

Uznávám samozřejmě, že vystupovat v přímém přenosu na České televizi není jednoduché. O to víc, když se sledovanost pohybuje opravdu v obrovských číslech. Připomínám, že semifinále sledovalo více než půl druhého milionu diváků. Není pak divu, že tento tlak může přinést spoustu humorných momentů. Ty ale ve finále mohou popularitě a sledovanosti úspěšného pořadu jen pomoci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz