Hlavní obsah

Fotovoltaika 2023

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: fotovolty.cz

Jak vybrat firmu na montáž fotovoltaické elektrárny v roce 2023?

Fotovoltaika 2023 souhrn a aktuální situace na poli fotovoltaických elektráren. Jak vybrat firmu na montáž fotovoltaické elektrárny v roce 2023? Na co si dát pozor při výběru fotovoltaiky? Problém jsou hlavně dodací lhůty fotovoltaické elektrárny.

Článek

Fotovoltaika 2023: Jaké jsou dotace na fotovoltaickou elektrárnu?

V roce 2023 čeká fotovoltaiku na českém trhu spousta novinek. Jednou z nejdiskutovanějších je rozdělování dotací na pořízení fotovoltaické elektrárny. Tento článek se proto zaměří na to, co všechno budoucnost přinese a jaké dotace na fotovoltaiku se Češi mohou dočkat v roce 2023. V současnosti je v České republice několik možností, jak získat dotace na fotovoltaickou elektrárnu. V první řadě je to program OZZK z Fondu zelené úsporám. Tento program poskytuje dotace ve výši až 250 tisíc korun pro malé fotovoltaické elektrárny a až 12 milionů korun pro větší. Další možností je program Ekofond, který poskytuje dotace až 5 milionů korun pro větší instalace.

Kdy je nově potřeba stavební povolení?

Co je potřeba pro umístění, povolení a kolaudaci fotovoltaiky, která je součástí stavby?

Podmínky stavební úpravy:

  • Nezasahují do nosných konstrukcí stavby
  • Nemění způsob užívání stavby
  • Nevyžadují posouzení vlivu na životní prostředí
  • Jsou splněny podmínky požární bezpečnosti podle prováděcího právního předpisu
  • Stavba není kulturní památkou

Fotovoltaika do 50 kW jako součást stavby

Foto: https://www.mmr.cz

Fotovoltaika jako součást stavby

Fotovoltaika jako samostatná stavba

Foto: https://www.mmr.cz/

Fotovoltaika jako samostatná stavba

Jak vybrat firmu na montáž fotovoltaické elektrárny v roce 2023?

V roce 2023 se stane fotovoltaická energie dostupnou pro více domácností a komerčních podniků. Každý, kdo se chystá investovat do fotovoltaické elektrárny, by měl pečlivě zvážit, kterou firmu zvolit pro její montáž.

Při výběru firmy na montáž fotovoltaické elektrárny je důležité zjistit, zda mají zaměstnanci správnou zkušenost a teoretické znalosti. Je důležité věnovat pozornost tomu, jak dlouho se firma zabývá touto oblastí a jaké projekty v minulosti realizovala. Vyhněte se firmám, které mají málo zkušeností, protože tím riskujete neúspěch projektu.

Foto: fotovolty.cz

Návratnost fotovoltaiky

Fotovoltaické panely, které používá firma na montáž fotovoltaické elektrárny, musí být odolné a kvalitní. Na trhu je k dispozici široká škála fotovoltaických panelů v různých cenových relacích. Fotovoltaickou elektrárnu je třeba nakonfigurovat na základě vašich požadavků, například velikosti, výkonu a finančního rozpočtu.

Vybraná firma by měla nabízet širokou škálu dodatečných služeb. Po montáži by firma měla zajistit pravidelnou údržbu, servisní kontroly a poradenství. Pokud chcete využít maximální bezpečnosti provozu fotovoltaické elektrárny, je nutné, aby firma poskytovala profesionální záruční a pozáruční služby.

Pokud chcete mít jistotu, že váš fotovoltaický projekt bude úspěšný, je důležité pečlivě vybrat firmu na montáž fotovoltaické elektrárny. Vybírejte firmu, která má potřebné znalosti a zkušenosti, poskytuje kvalitní materiály a dodatečné služby.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám