Hlavní obsah
Zdraví

Světová premiéra: První vodíková zubařská ordinace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: H2 Times News

Pacienti ostravské dentální kliniky AJNA mohou jako první na světě vyzkoušet účinky molekulárního vodíku po stomatologických výkonech přímo u svého zubaře. Z dostupných výzkumů vyplývá, že molekulární vodík pomáhá urychlit hojení a snižovat bolest.

Článek

Vrtání, trhání, zavedení implantátů. Ošetření u zubaře je stále pro mnoho lidí stresujícím a bolestivým zážitkem i přesto, že dnešní zubní medicína nabízí mnoho tišících přípravků a dbá se na maximální ohleduplnost k pacientovi. „Stále hledáme způsoby, jak pobyt u zubaře lidem zpříjemnit – zmírnit jejich bolest a urychlit hojení ran po extrakcích nebo jiných stomatologických výkonech,“ vysvětluje zkušený zubní lékař a odborný garant ostravské privátní kliniky a zubní pohotovosti AJNA Lubomír Beran.

Když si před časem přečetl několik odborných článků a studií o účincích molekulárního vodíku, neváhal ho první vyzkoušet na sobě a byl velmi mile překvapen, protože se brzy cítil plný energie. „Je mi 72 let a do důchodu se rozhodně nechystám. Přesto na sobě občas pociťuji únavu. Po inhalaci vodíku a pravidelném pití vodíkové vody se cítím mnohem lépe, proto jsem se ho rozhodl nabízet všem našim pacientům po větších zákrocích.“

Foto: H2 Times News

Inhalace molekulárního vodíku po zubařském zákroku

Lubomír Beran se spojil se světovým lídrem v oblasti molekulárního vodíku na poli vodíkových technologií pro zdravotnictví, lázeňství, wellness a krásu, sport, zemědělství a chovatelství – společností H2 Global Group. „Po domluvě s panem doktorem Beranem jsme do kliniky AJNA dodali naše H2 generátora vodíku i300, H2 Vodní generátor profesionál a Wellness multifunkční vodíkový generátor 6v1, díky kterým mohou pacienti nejen molekulární vodík inhalovat, ale také si vytvořit vodíkem nasycenou vodu. Dále pak klientům AJNY doporučujeme zejména tablety H2 Dent Care. Ty při kontaktu se slinami v ústech uvolňují molekulární vodík, který má regenerační a antioxidační účinky,“ říká prezident společnosti H2 Global Group David Maršálek.

Vodík jako pomocník v zubařské ordinaci

V praxi to probíhá tak, že pacient je po skončení péče zubního lékaře převeden do ordinace zubní hygienistky, která klienta položí na křeslo, nasadí mu nosní brýle a za zvuku příjemné hudby spustí inhalaci vodíku z generátoru. Klientovi je nabídnuta také vodíkem nasycená voda a následuje 30minutová relaxace.

„Zatím je to v začátcích, ale plánuji, že uděláme vyloženě jednu ordinaci, kde budou chodit lidi ze všech našich ordinací po výkonech odpočívat a inhalovat vodík.“ Právě stres je jedním z důvodů uvolňování volných radikálů v buňkách lidského těla. Užívání molekulárního vodíku podle aktuálních vědeckých poznatků volné radikály drží v rovnováze s pozitivně působícími antioxidanty. „K vodíku jsem se dostal právě přes naši partnerskou organizaci společnosti H2 Global Group, se kterou právě pracujeme na velmi zajímavých společných projektech, díky kterým můžeme ještě více a efektivněji pomáhat lidem. Od nich jsem se dozvěděl, že má molekulární vodík opravdu výrazně pozitivní efekt náš organismus a hmatatelně pomáhá překonat stres. Zpětná vazba od našich pacientů je zatím výborná. Pochvalují si zejména podporu při hojení ran. Společně jsme proto nyní vytvořili unikání způsob, jak budeme aplikovat vodík přímo na zuby a dásně, který jsme si nechali patentovat,“ dodává Beran.

Foto: H2 Times News

Zubní klika AJNA nabízí klientům i další vodíkové doplňky stravy na urychlení hojení

Podle Davida Maršálka je zubní ordinace jen první z mnoha, kde bude v blízké budoucnosti molekulární vodík pomáhat. „Naše přístroje a produkty stále ve větší míře využívají lázně, wellness centra a kosmetické salóny, protože vodík působí jako katalyzátor běžných lázeňských procedur a pomáhá urychlovat a zvyšovat jejich účinky. Oslovují nás nejen z lázní a zubařských ordinací, ale lékaři nejrůznějších odvětví, kteří chtějí toto naše unikátní know-how v aplikaci vodíku ve svých ordinacích a provozovnách. Nebude trvat dlouho a vodíková terapie budou běžnou součástí péče o pacienty téměř ve všech odvětvích lékařské péče, tak jak je tomu již běžně v Japonsku, protože molekulární vodík může pomáhat jako podpůrný prostředek standardní léčby, ale také jako prevence vzniku nemocí nebo při rekonvalescenci,“ uzavírá prezident společnosti H2 Global Group.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Rekonvalescence

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz