Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION: Koncepčnost, ekologie a výkonnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Prinoth.com

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION od společnosti Prinoth

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION od společnosti Prinoth je jedinečné vozidlo, které přináší revoluci do světa údržby sněhu. Je to vůbec první vodíkové vozidlo svého druhu, které kombinuje koncepčnost, ekologii a vysokou výkonnost dohromady.

Článek

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION byla vyvinuta se dvěma různými pohonnými jednotkami – palivovým článkem a spalovacím motorem. Vodík je skladován v nádržích, které jsou namontovány na zadní straně strojů a umožňují provozní dobu až čtyři hodiny.

Foto: Prinoth.com

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION

Jako první vozidlo svého druhu vznikl v roce 2020 model s vodíkovým palivovým článkem. Prinoth tak představil první rolbu na světě, jež je poháněná elektromotorem, který získává energii z vodíkového palivového článku. Bezemisní stroj má výkon 544 k (400 kW), který je ještě výkonnější než náš klasický dieselový model. O dva roky později následovala naprosto bezuhlíková rolba poháněná vodíkovým spalovacím motorem. Vzhledem k tomu, že je podobný dieselovému nastavení, je operátorům a technikům velmi známý. 13litrový šestiválec poskytuje výkon 460 k (338 kW) a točivý moment 2 000 Nm.

V čem spočívá výjimečnost této vodíkové rolby? Největší předností je její ekologičnost. S motorovým systémem na vodíkový pohon eliminuje emise zplodin a přispívá k čistému ovzduší. Tento inovativní pohon je šetrný k životnímu prostředí a pomáhá snižovat naši uhlíkovou stopu.

Foto: Prinoth.com

Elektromotor rolby LEITWOLF h2MOTION získává energii z vodíkového palivového článku

Další výhodou vodíkové rolby LEITWOLF h2MOTION je její vysoká výkonnost. Díky moderním technologiím jsou obě tyto rolby schopny pracovat s maximální efektivitou. Jsou vybaveny výkonným (elektro)motorem, který umožňuje plynulý pohyb a vysokou rychlost. Navíc, díky vysokému krouticímu momentu, si tato rolba hravě poradí s náročnými terény a zajišťuje vysokou stabilitu a výkon při práci.

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION je také velmi koncepčním vozidlem. Je vybavena moderním designem a ergonomickým interiérem, který zajišťuje pohodlnou a efektivní práci. Díky technologickým inovacím a pokročilým funkcím je tato rolba snadno ovladatelná a zajišťuje optimální výkon při každém úkolu. Je navržena tak, aby splňovala veškeré požadavky a potřeby profesionálů v náročném zasněženém terénu.

Vodíková rolba LEITWOLF h2MOTION je dokonalým příkladem toho, jak je mohou vypadat vozidla budoucnosti a je jasným důkazem toho, že ekologie a výkon se nemusí vylučovat, ale mohou jít ruku v ruce.

Foto: Prinoth.com

Vodík je skladován v nádržích, které umožňují provozní dobu až čtyři hodiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz