Hlavní obsah
Cestování

Chorvatsko - Mekka českých turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana Art Crew

Posaďte se, nasaďte si sluneční brýle a připravte se na virtuální adrenalinovou jízdu po Čechy zbožňovaném Chorvatsku. A nebude to jenom o vylihování na pláži!

Článek

Ztrávíte-li svou letošní dovolenou v Chorvatsku, existuje několik neodolatelných míst, která byste neměli vynechat.

Tato turisticky přívětivá (k Čechům obzvlášť) země nabízí překrásné pláže, malebná historická města a nezapomenutelné zážitky.

Zde je konkrétní popis pěti nejoblíbenějších nejlepších a nejzajímavějších destinací v Chorvatsku pro Čechy, které kombinují turistiku, poznávání místní kultury a samozřejmě i klasický odpočinek na pláži:

Dubrovník: S jeho historickými opevněnými hradbami a úchvatným výhledem na Jaderské moře je Dubrovník bezpochyby jedním z nejnavštěvovanějších letních cílů v Chorvatsku.

Můžete se procházet kamennými uličkami Starého Města, které jsou plné zajímavé historie a neodolatelného kouzla. Nezapomeňte navštívit také známou hradbu Dubrovníku a užít si sluneční koupání na malebných plážích.

Dubrovník nabízí několik pláží, z nichž nejznámější je pláž Banje, která se nachází přímo u historického centra města. Můžete si zde užívat letního sluníčka a zároveň si vychutnávat pohled na historické opevnění a zářivě tyrkysové Středozemní moře.

Foto: Hana Art Crew

dubrovnik

Split: Druhé největší chorvatské město Split je fascinující kombinací bohaté historie a moderního života. V jeho srdci se nachází Diokleciánův palác, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Projděte se úzkými uličkami Splitu, kde najdete skryté restaurace a živé, hlučné trhy. K tomu všemu si užijte sluneční paprsky na jedné z mnoha pláží v okolí.

Ve Splitu najdete několik pláží v okolí města. Mezi nejpopulárnější patří Bačvice, která je vzdálená jen kousíček od Diokleciánova paláce. Pláž Bačvice je dobře vybavená s restauracemi a bary a je známá také pro svůj charakteristický písek.

Foto: Hana Art Crew

split

Hvar: Ostrov Hvar je jednou z nejkrásnějších destinací v Chorvatsku. S malebným starobylým městem Hvar a pohádkovými přístavy je to skvělé místo pro relaxaci a odpočinek. Nechte se hýčkat slunečními paprsky na nádherných plážích, objevujte rozsáhlé vinice a olivové háje a večer si dopřejte nezapomenutelné zážitky v jedné z mnoha stylových restaurací a barů.

Ostrov Hvar je známý pro své krásné pláže. Pokud navštívíte Hvar, určitě byste neměli vynechat pláže Pokonji dol, Dubovica a Zlatni Rat (Zlatý mys). Tyto pláže nabízejí bílý písek a průzračně modrou vodu.

Foto: Hana Art Crew

Hvar

Zadar: Historické přístavní město Zadar láká návštěvníky svou bohatou historií a fascinujícími památkami. K nezapomenutelnému zážitku patří návštěva Mořských varhan, kde vlny moře vytvářejí jedinečný zvukový zážitek. Procházejte se úzkými uličkami starého města, obdivujte starobylé kostely a samozřejmě se nezapomeňte na sluneční pláže.

V Zadaru najdete také několik pláží, které jsou vhodné pro koupání a opalování. Nejznámější je pláž Kolovare, která se nachází poblíž historického centra a nabízí písečný a oblázkový povrch.

Foto: Hana Art Crew

Zadar

Rovinj: Malebné přímořské město Rovinj zaujme svou romantickou atmosférou a bohatou kulturou. Vydejte se na procházku jeho typickými úzkými uličkami, obdivujte malebné domy a kostely a dopřejte si výhled na přístav.

V Rovinji se můžete těšit na několik krásných pláží. Pláž Lone Bay je jednou z nejpopulárnějších, s pískem a oblázky, obklopená lesy a klidnou atmosférou. Dalšími populárními plážemi jsou pláž Cuvi, pláž Punta Corrente a pláž Valdaliso.

Foto: Hana Art Crew

Rovinj

Vyberte si jedno z těchto míst a připravte se na nezapomenutelnou dovolenou v srdci Chorvatska.

Chcete-li další tipy ohledně cestování a zajímavých či dokonce málo známých míst, můžete mě sledovat na Instagramu, YouTubeTikToku. Nová videa a fotky přidávám každý den!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz