Hlavní obsah
Cestování

Nejkrásnější pláže Evropy: Objevte skryté ráje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana Art Crew

Evropa, jako kontinent bohatý na přírodní poklady, nabízí mnoho nádherných pláží, které svým kouzlem přitahují turisty z celého světa.

Článek

Když si plánujete dokonalou letní dovolenou, na mysli vám nejspíš vytane typický obraz nekonečných bílých pláží, azurového moře a žhavého slunce. Dovolte mi představit vám dle mého názoru pět nejkrásnějších evropských pláží, každou s unikátním šarmem.

NEJKRÁSNĚŠÍ PLÁŽE ZDE >>>

1. Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

Pláž Navagio, známá také jako Shipwreck Beach (Pláž lodních vraků), je jednou z nejznámějších pláží na světě a není divu proč. Tato malebná pláž se nachází v nádherné zátoce obklopené vysokými útesy a její hlavní atrakcí je vrak staré lodi, která zde leží od roku 1980.

Pláž je přístupná pouze jízdou lodí, což přidává nádech dobrodružství do vašeho výletu. Oslnivě bílý písek, průzračně modré moře a dramatické okolní scenérie dělají z Navagio Beach jedno z nejvíce fotomalebných míst na světě.

Foto: Hana Art Crew

Navagio Beach

2. Pláž Praia da Marinha, Algarve, Portugalsko

Praia da Marinha, umístěná na pobřeží slunného Algarve, je často považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Portugalsku. Je známá svými impozantními vápencovými útvary, které vytvářejí malebné jeskyně a oblouky.

Tento písečný ráj nabízí ideální podmínky pro potápění a šnorchlování, díky průzračně čistému moři, které je domovem nejrůznějších mořských živočichů. Pokud se vydáte na procházku po okolí, můžete objevit také okouzlující místa s panoramatickým výhledem na okolní krajinu.

Foto: Hana Art Crew

Praia da Marinha

3. Pláž Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko

Jednou z nejzajímavějších pláží v Chorvatsku je Zlatni Rat, která se nachází na ostrově Brač.

Tato pláž je známá svou neobvyklou podobou - má tvar protáhlého vlnolamu, který se postupně mění, a to v závislosti na proudění moře a větru. Zlatni Rat je oblíbeným místem pro surfování, windsurfing a další vodní sporty díky vhodným podmínkám.

Tato pláž je obklopená krásnou přírodou a modrým mořem, což ji činí ideálním místem pro relaxaci a zároveň dobrodružství.

Foto: Hana Art Crew

Zlatni Rat

4. Pláž Cala Macarella, Menorca, Španělsko

Menorca, jeden z nejmalebnějších ostrovů Baleárského souostroví patřícího Španělsku, je domovem dechberoucí pláže s názvem Cala Macarella.

Je obklopena lesy a skalnatými útesy, což jí dodává dojem soukromí a izolace. Průzračná voda a jemný písek zvou k relaxaci a potápění se do krásného podmořského světa. Cala Macarella je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a harmonii s přírodou.

Foto: Hana Art Crew

Cala Macarella

5. Pláž Durdle Door, Dorset, Anglie

Ačkoli se Anglie automaticky nespojuje s plážemi, existuje jedno výjimečné místo, které nesmíme opomenout.

Pláž Durdle Door v Dorsetu je opravdovým skvostem. Tato ikonická pláž je obklopena úchvatnými vápencovými útvary a je nejlépe známá svým obloukem, který se tyčí z moře. Písek je zlatavý a moře je osvěžující (čili chladné..). Pro milovníky procházek a výletů nabízí okolní krajina mnoho možností k prozkoumání.

Foto: Hana Art Crew

Durdle Door

Zbývá vám jen ponořit se do jedinečného světa evropských pláží a objevovat jejich nekonečné kouzlo. A co kdybych vás na této cestě doprovázela?

Sledujte mě na mém Instagramu, kde sdílím nejnovější fotografie a tipy na cestování. Na YouTube kanále najdete videa plná dobrodružství, a na TikToku se můžete nechat inspirovat krátkými a zábavnými momenty z mých cest.

Nechte se unést do světa pláží, slunce a dobrodružství a společně objevujme krásy Evropy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz