Hlavní obsah
Cestování

Tunisko: dovolená plná barev, vůní a exotiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana Art Crew

Přichází horké letní měsíce a s nimi touha po osvěžujících dovolenkových zážitcích. Pokud hledáte exotickou destinaci, která spojuje slunce, pláže a bohatou kulturu, Tunisko je pro vás to pravé místo.

Článek

Tunisko, ležící na severním pobřeží Afriky, nabízí nádherné, přímo kýčovité pláže s jemným pískem a tyrkysovým mořem, které svádí k nekonečným hodinám odpočinku a relaxace.

Oblíbenými letovisky pro turisty jsou Hammamet, Sousse, MonastirDjerba. V těchto malebných městech najdete širokou škálu dobrých hotelů, které splní veškerá vaše přání. Můžete si vybrat mezi luxusními rezorty s veškerými možnými službami (za příslušnou Sumer) nebo menšími a levnějšími rodinnými hotely s přátelskou atmosférou.

Foto: Hana Art Crew

Hammamet

Jednou z největších předností Tuniska je jeho bohatá historie a kulturní dědictví. Během vaší dovolené nezapomeňte navštívit Kartágo, starobylé město založené Féničany, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Prozkoumejte starověké ruiny, jako jsou amfiteátr v El Djem, který je největším římským amfiteátrem mimo Itálii, a procházejte se úzkými malebnými uličkami mediny v městě Sousse.

Foto: Hana Art Crew

Sousse

Foto: Hana Art Crew

Monastir

Tunisko je také rájem pro milovníky vodních sportů. Můžete zkusit šnorchlování nebo potápění a objevit přitom fascinující podmořský svět. Nebo se vydejte na surfování či jízdu na windsurfingu, jelikož severní pobřeží je známé svými ideálními podmínkami pro tyto sporty.

Pro ty, kteří se zajímají o dobrodružství, je tu také možnost projet se na velbloudech po poušti a prozkoumat její úchvatné duny.

Krom toho je Tunisko rovněž známé svou bohatou kulinářskou scénou. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako je kuskus, harissa (pálivá omáčka), tajín (tradiční jídlo připravované v hluboké keramické misce) a sladkosti, jako jsou baklavy a makroudy.

Pokud rádi nakupujete, určitě navštivte trhy a suky v hlavním městě Tunisu, kde můžete objevovat tradiční řemesla a nakupovat suvenýry.

Co se týče ubytování, v Tunisku najdete širokou škálu hotelů a resortů, které nabízejí komfortní a luxusní pokoje. Mnohé z nich mají vlastní pláže, bazény a wellness centra, kde si můžete dopřát relaxaci a péči o tělo.

Djerba - nejmalebnější ostrov Tuniska

Džerba je největším tuniským ostrovem a nabízí návštěvníkům úchvatné pláže s jemným zlatým pískem a azurově modrou vodou.

Můžete si dopřát lenošení na lehátku podél pobřeží, ponořit se do osvěžujícího Středozemního moře nebo se věnovat různým vodním aktivitám, jako je šnorchlování nebo jízda na vodním skútru. Pláže Džerby jsou dokonalým útočištěm pro milovníky slunce a moře.

Ostrov Džerba je ovšem bohatý i na kulturu a historii. Projděte se úzkými uličkami mediny Houmt Souk, hlavního města ostrova, kde se mísí vůně exotických koření, umělecké dílny a tradiční trhy.

Navštivte také historickou pevnost Borj El Kebir, která poskytuje nádherný výhled na okolní krajinu a připomíná bohatou minulost tohoto místa.

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Foto: Hana Art Crew

Djerba

Pokud hledáte pravé exotické dobrodružství, vydejte se na výlet do pouště. Džerba je vstupní branou do pouštního regionu jihovýchodního Tuniska, kde můžete objevovat rozlehlé písečné duny, působivé oázy a tradiční berberské vesnice.

Můžete si pronajmout džíp a vydat se na fascinující safari, které vám umožní prozkoumat tajemství pouště a zažít nezapomenutelné dobrodružství.

Proč zrovna Tunisko?

Dovolená v Tunisku nabízí jedinečný a nezapomenutelný zážitek. Tato exotická destinace spojuje sluneční pláže, bohatou kulturu, fascinující historii a dobrodružství v jednom balíčku.

Od oslňujícího pobřeží s jemným pískem a azurově modrou vodou až po malebná historická města s jejich úzkými uličkami a trhy, Tunisko láká každého cestovatele.

Díky bohaté kulturní a historické dědictví můžete objevovat starobylé ruiny, antická města a fascinující archeologické památky, které vás přenesou do minulosti.

Zároveň se můžete ponořit do místní atmosféry, ochutnat lahodné tuniské pokrmy a prozkoumat tradiční řemesla na místních trzích.

Takže neváhejte a vydejte se na dovolenou do Tuniska, kde vás čeká sluneční záře, pohostinnost, dobrodružství a jedinečné zážitky, které vás budou provázet ještě dlouho poté, co se vrátíte domů.

................................................................................

Hledáte-li další zajímavé tipy na výlety, exotická či tajemná místa, nebo naopak na známé a profláklé destinace, můžete mě sledovat na mém Instagramu, YoutubeTikToku, ať vám nic neuteče!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz