Hlavní obsah

Kontroverzní Family Channel McFive Cirkus, aneb když jméno dítěte není podstatné

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.famousbirthdays.com/webgroups/the-mcfive-circus.html

McFive Cirkus, populární rodinný YouTube kanál, který je známý svými zábavnými videi, výzvami a kreativními projekty, se v poslední době dostal pod drobnohled kvůli několika kontroverzím a skandálům.

Článek

Incident s hoverboardem

Jedním z nejvýznamnějších skandálů, které zasáhly McFive Cirkus, byl incident s hoverboardem jejich dcery. V jednom z videí, které se rychle stalo virálním, rodiče hodili hoverboard své dcery před kamerou do bazénu. Tento čin byl prezentován jako trest za její špatné chování, což vyvolalo bouřlivé reakce od diváků i odborníků na výchovu dětí.

Diváci okamžitě vyjádřili své znepokojení nad tímto způsobem trestu, který se zdál být přehnaný a nevhodný.

Chování dcery

Další kontroverze se týkala chování jejich dcery v některých videích. Někteří diváci si všimli, že se jejich dcera často chová, jako by měla tři roky, přestože je starší. Toto chování vyvolalo spekulace o tom, zda je takové chování autentické, nebo jestli je nuceno rodiči za účelem zvýšení sledovanosti a zábavy pro diváky.

Psychologové a odborníci na dětský vývoj varovali, že nátlak na děti, aby se chovaly určitým způsobem pro potřeby videí, může vést k dlouhodobým negativním dopadům na jejich psychické zdraví a osobní rozvoj. Rodiče McFive Cirkus byli kritizováni za to, že možná využívají své děti pro zisk a popularitu, aniž by brali v úvahu jejich blaho.

Oslovování jedné dcery jako „IT“

Další citlivou otázkou, která vyvolala pozornost a kontroverze, je způsob, jakým rodiče oslovují jednu ze svých dcer. V některých videích je zřetelně slyšet, jak ji rodiče nazývají „IT“ (to). Toto označení bylo široce kritizováno jako dehumanizující a necitlivé. Diváci a odborníci na výchovu dětí varovali, že takové označování může mít negativní dopad na dítě a jeho sebevědomí.

Oslovování dítěte jako „IT“ může být vnímáno jako projev neúcty a může způsobit pocit, že je dítě méně důležité nebo hodnotné než ostatní členové rodiny. Rodiče McFive Cirkus byli vyzváni, aby přehodnotili svůj přístup a zajistili, že budou své děti oslovovat s respektem a úctou.

Další kontroverze

McFive Cirkus se setkal s kritikou i v dalších oblastech. Některá videa byla obviněna z přehnané dramatizace a vytváření umělých konfliktů pro zvýšení sledovanosti. Diváci a kritici také upozornili na to, že některé z jejich výzev a aktivit by mohly být pro děti nebezpečné, pokud by se je snažily napodobit bez dozoru dospělých.

Závěr

Family Channel McFive Cirkus se ocitl ve středu několika skandálů, které otřásly jeho reputací.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz