Hlavní obsah

Tajemní Strážci Apalačských hor: Legendy o monstrech a záhadných bytostech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.atlasobscura.com/articles/skinwalker-cryptid-ocker

Apalačské hory, které se rozprostírají od severovýchodního Spojených států až po jižní Kanadu, jsou známé nejen svou přírodní krásou a historickým významem, ale také bohatým folklórem plným tajemných příběhů a legend.

Článek

Mothman

Jedním z nejznámějších tvorů spojených s Apalačskými horami je Mothman. Tato bytost, popisovaná jako velký, lidský tvor s křídly a červeně zářícíma očima, byla poprvé spatřena v 60. letech 20. století v okolí města Point Pleasant v Západní Virginii. Mothman se údajně objevuje před katastrofami, což vedlo k domněnkám, že je jakýmsi poslem neštěstí. Nejznámější incident se odehrál v roce 1967, kdy se krátce po několika pozorováních Mothmana zřítil most Silver Bridge, což vedlo ke smrti 46 lidí.

Sasquatch

Sasquatch, nebo Bigfoot, je dalším známým obyvatelem Apalačských hor. Tento obrovský, chlupatý tvor, připomínající člověka, je často popisován jako plachý a tajemný. Svědectví o jeho pozorování sahají až do doby původních obyvatel Ameriky, kteří vyprávěli příběhy o „divokých lidech“ žijících v horách. Moderní pozorování a svědectví pokračují až do dnešních dnů, přičemž lidé tvrdí, že slyšeli hlasité výkřiky nebo dokonce viděli velké, neidentifikovatelné stopy v lesích.

Wampus Cat

Další legendou z Apalačských hor je Wampus Cat, tvor inspirovaný folklórem původních amerických kmenů. Podle legendy je Wampus Cat napůl žena a napůl kočka, často zobrazovaná jako velká kočkovitá šelma s nadpřirozenými schopnostmi. Tato bytost byla údajně ženou, která se snažila špehovat tajný rituál svého kmene a za trest byla proměněna v polokočku. Někteří lidé tvrdí, že Wampus Cat chrání lesy a odstraňuje zlé duchy.

The Bell Witch

I když je příběh o Bell Witch obvykle spojován s Tennessee, má své kořeny v Apalačském regionu. Tento duch nebo poltergeist údajně terorizoval rodinu Bellových na začátku 19. století. Příběhy o Bell Witch zahrnují přemisťování předmětů, podivné zvuky a dokonce i fyzické útoky na členy rodiny. I dnes někteří lidé věří, že duch Bell Witch stále přetrvává v oblasti a čas od času se objevuje, aby vyděsil neopatrné návštěvníky.

The Flatwoods Monster

V roce 1952 se v malé vesnici Flatwoods v Západní Virginii odehrál incident, který vedl k jedné z nejznámějších amerických legend o UFO a mimozemšťanech. Několik svědků vidělo velké, zářící objekty na obloze a poté záhadného tvora, který byl popisován jako vysoký, humanoidní s červenýma očima a tmavým tělem, oblékající jakousi kovovou nebo pancéřovanou vestu. Tento tvor se stal známým jako Flatwoods Monster a dodnes přitahuje zájem ufológů a milovníků záhad.

Závěr

Apalačské hory jsou nejen nádhernou přírodní oblastí, ale také místem, kde se mísí historie a folklór plný fascinujících příběhů o monstrech a záhadných bytostech. Ať už se jedná o Mothmana, Sasquatche, Wampus Cat, Bell Witch nebo Flatwoods Monstera, tyto legendy obohacují kulturu a tradice regionu a přitahují pozornost dobrodruhů a nadšenců záhad z celého světa.

Anketa

Věříte na Monstra Apalačských hor?
Ano
0 %
Ne
0 %
Tak napůl
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz