Hlavní obsah
Lidé a společnost

Prezidentovy ženy odcházejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Při čtení velice překvapivé zprávy, že na Hradě z ničeho nic dochází k zásadní „kádrové“ změně, že paní kancléřka na zcela vlastní žádost k polovině února odchází, zatrnulo mi.

Článek

Tohle jsem opravdu nečekal.

Když se pak záhy objevily spekulace o důvodech odchodu, jež byly v totálním rozporu s oficiálním oznámením Kanceláře prezidenta, a přitom se odvolávaly na dva obeznalé zdroje, zatrnulo mi ještě víc. A červíček v hlavě začal pracovat.

Vynořila se otázka. Nebylo snad loňské až příliš vřelé doporučení špiček Senátu panu prezidentovi, aby dosavadní kancléřku horní komory angažoval k sobě, vlastně spiknutím proti hlavě státu, vědomým ochromením jeho úřadu od samého počátku?

Prý už tehdy bylo kdekomu z administrativy i z vedení Senátu jasné, že paní kancléřka personální konsolidaci KPR příliš neprospěje, stejně jako tomu bylo v Senátu.

Ale hrozné podezření z úkladů druhého nejvyššího ústavního činitele na místě není. Předpokládat tak rafinovaný záměr by bylo paranoidní a nepříliš vzdálené údajnému senátnímu spiknutí za účelem odstavení z funkce tehdy už téměř zdravého Miloše Zemana.

Zatím stačí pouze si připustit, že na náhlém odchodu paní kancléřky „něco možná bude“. Nemoc pravděpodobně ne, paní kancléřka až dosud sršela energií a v personálních inovacích strčila Zemanova Mynáře do kapsy.

Po odchodu Pavlovy mluvčí, šéfky jeho kabinetu – a kdo ví, zda je výčet dam úplný – teď ze služeb hlavy státu odchází i šéfová nejvyšší. Někdo na síti připomněl, že revoluce požírá vlastní děti. Ale copak to byla revoluce? A jaképak dětičky.

Už to bude skoro padesát let, co v USA vznikl slavný film, který rekonstruoval dobovou politickou aféru všech afér, causu Watergate. Prezidentu Nixonovi „zlomila“ vaz. Všichni jeho spolupracovníci si museli sbalit kufříky a rychle se odporoučet. Hodně namočené čekal soud.

Film se v českém znění jmenoval „Všichni prezidentovi muži“.

Foto: Pixabay.com/ dv

Všichni prezidentovi muži

Dámy „odejité“ z kanceláře našeho v ničem namočeného prezidenta (ne jako vymáchaný Nixon) byly vnitřně integrované a bezúhonné, jen jim to v zaměstnání nějak „nesedlo“.

S velkou mírou nadsázky by případný film o nich mohl nést název „Všechny prezidentovy ženy“? Na rozdíl od amerického thrilleru by však šlo o smutnou komedii.

Foto: Pixabay.con./ - dv

Všechny prezidfentovy ženy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám