Hlavní obsah

Nápad dne: Chutné a levné bramboráčky, pochoutka předků i dobrý oběd dneška

Foto: https://www.toprecepty.cz/recept/1070-bramboraky/

Krásné a chutné bramboráky, pří troše snahy zvládne každý

Kdo by odolal zlatavé kůrce a měkkému, voňavému středu? Připravte se na kulinářské dobrodružství a společně se naučíme, jak vykouzlit dokonalé bramboráky, které se rozpadnou na jazyku.

Článek

Suroviny:

8 velkých brambor

5-8 stroužků česneku (podle chuti)

50 ml mléka

polohrubá mouka (podle potřeby)

1 až 2 vejce

majoránka

drcený kmín

sůl

olej na smažení

Postup přípravy bramboráků:

Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, strouhanku, vejce, česnek a zamícháme. Směs na bramboráky osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak hodně husté přidáme trochu mléka.

Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme bramborákové těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Bramboráky můžeme ozdobit hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám. Dobrou chuť.

Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/bramboraky-254, https://www.toprecepty.cz/recept/1070-bramboraky/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám