Článek
Suroviny:
8 velkých brambor
5-8 stroužků česneku (podle chuti)
50 ml mléka
polohrubá mouka (podle potřeby)
1 až 2 vejce
majoránka
drcený kmín
sůl
olej na smažení
Postup přípravy bramboráků:
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, strouhanku, vejce, česnek a zamícháme. Směs na bramboráky osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak hodně husté přidáme trochu mléka.
Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme bramborákové těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Bramboráky můžeme ozdobit hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám. Dobrou chuť.
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/bramboraky-254, https://www.toprecepty.cz/recept/1070-bramboraky/