Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dokonalý systém moci nad hollywoodskými hvězdami: kauza P. Diddyho může být jen vrchol ledovce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels/Thomas B.

Zářivý a snový Hollywood se v minulosti potýkal s mnoha kauzami. Nyní vychází na povrch případ, který nemá obdoby a změní takřka vše. Všem smrtelníkům surově ukazuje, jak moc je tento „zlatý“ svět prohnilý.

Článek

A to ani zdaleka nevíme o všem, co se skrývá pod povrchem. Respektive nevíme, co všechno ještě vyjde na povrch a kdo další půjde ke dnu. Nedělejme si ale iluze. Toto je tak velké dění plné věcí, o kterých se nám ani v tom nejhorším snu nezdá a jehož součástí je tolik osob, že mnohé zůstane důmyslně zameteno pod kobercem.

Pozlátko, které bude mít navždycky hořkosladkou pachuť. Svět enormních talentů, velkých písní i filmových snímků. Místo, ve kterém se po generace rodily hvězdy, žily legendy a osobnosti, které ovlivnily davy. Jaká je ale cena slávy a úspěchu?

Každý z nás má svého oblíbeného interpreta, při jehož písních se zvedají chloupky po celém těle, každý má svůj oblíbený film, při kterém se směje a pláče zároveň. Pravda, Hollywood široké veřejnosti poskytl velké zážitky. S každým novým dnem se ale pohled na tento svět nenávratně mění.

Proč? Protože zřejmě nic není tak, jak se zdá a celou tuto senzaci obklopují tak závažné trestné, ohavné a traumatizující činy, že čím více tomu člověk pronikne do hloubky, tím horší to je. A co víc, těžko se věří tomu, že o tom mnozí velikáni i oblíbenci desetiletí věděli a nebyli schopni nic moc dělat, jen nečině přihlížet. Pravda je možná daleko horší než se může zdát.

Je velmi těžké si na celou situaci udělat realistický úsudek, jelikož to snad ani není možné. Informací je velmi mnoho a nechce se věřit, že by skandál těchto rozměrů a ohavností byl vůbec možný a bylo do něj zataženo či zainteresováno tolik slavných osob. Vystupují na povrch stále nové a nové zprávy z řad médií po celém světe. Fanoušci snad všech hollywoodských ikon spřádají různé konspirační teorie a možnosti. Nejděsivější však je množství „náhod“ a postojů mnohých slavných, že to pochopitelně není jen tak.

Celou tuto kauzu rozjelo obvinění P. Diddyho (Sean Combs) ze strany jeho bývalé přítelkyně (Casandra Ventura/Cassie) s tím, že jí měl týrat a doslova si s ní dělat co chtěl všemi možnými způsoby.

Že nevíte o koho se jedná? Nedivím se, také jsem to do nedávna nevěděla.

Ve zkratce, jde o amerického producenta, rappera, majitele několika firem, nemovitostí, extrémně bohatého a vlivného člověka.

Jeho bývalou přítelkyni můžeme po posledních událostech považovat za velkou hrdinku nebo možná ženu, co riskuje svůj život, neboť se odhodlala postavit jednomu z nejmocnějších osob celého amerického showbyznysu, a to i přesto, že ví, jakých krutostí je schopen a kolik osob je do toho zataženo. Možná si ale říká, že již nemá co ztratit, jelikož během let, kdy byla s P. Diddym ve vztahu zažila doslova teror.

Ve své výpovědi Seana Combse obvinila z těch nejkrutějších trestných činů, kterých se na ní měl dopouštět. A nebyla jediná. Momentálně tento muž čelí více než sto dvaceti žalobám za trestné činy jako vydírání, manipulace, znásilnění, vykořisťování, násilí, psychické i fyzické týrání, obchod s drogami, za nelegální držení zbraní a mnoho dalšího.

Jak jste se asi již dočetli, tento muž pořádal po desetiletí opulentní večírky pro smetánku, známé jako White parties, které ale měly svou temnou část - Freak Offs. Mělo se jednat o drogové a sexuální orgie, na kterých docházelo ke spoustě trestným činům na mnoha lidech, bez ohledu na věk či pohlaví, včetně samotné Cassie. Dle její výpovědi se měl na ní samotné a dalších lidech dopustit čehokoliv možného z toho, za co je obžalován, jen aby dosáhl svého a pořizovat o tom videozáznamy. A Cassie byla první, kdo to vytáhl na povrch, mimo uzavřenou společnost prohnilé americké „smetánky“.

Influencerka Sugar Denny si dala tu práci a rozpitvala mnoho zahraničních rozhovorů, videí či informací, které přibližují pohled na to, co se dělo. Hovoří tam o skutečnosti, kdy měl Diddy pro své hosty a sexuální „pracovníky“ připravené kapačky, neboť byli po těchto akcích v tak závažném stavu, že se s jejich pomocí museli dát do kupy.

Jeden z jeho bodyguardů v jistém videu zmínil, že si Cassie prošla traumatizujícími ohavnostmi, které by ji ani ve snu nenapadly. Doslova peklo. Přičemž nejšílenější je, že se toho údajně účastnili mnozí slavní a tudíž věděli o tom, co se děje.

Není to divné?

Mimochodem jedna z kamer hotelu natočila, jak P. Diddy fyzicky Cassie na chodbě napadá a vláčí ji zpět do hotelového pokoje, ze kterého o pár chvil předtím utekla. Jedná se o naprosto nezvratný přímý důkaz.

Husinu nahání velmi děsivý fakt, na který upozornila právě Sugar Denny. Jde o střih jejího videa, ve kterém jsou použity starší rozhovory slavných amerických zpěvaček, které hovoří o jakési smlouvě s ďáblem načež navazuje dovtípení, že onen ďábel může být právě Diddy. Anebo ještě někdo další nad ním v pomyslné pyramidě vlivných a krutých šílenců? Někdo kdo má v sevření celou smetánku. Je pošetilé si myslet, že by za celým skandálem stál on sám, a o to více je to děsivé.

Další slavní a konspirační teorie

Pakliže toto celé sledujete, jistě vám neuniklo propírané „přátelství“ mezi Diddym, Beyoncé, Jay-Zayem nebo například Willem Smithem. Konspirační teoretikové říkají, že právě Smith měl své děti nutit na večírky pořádané Diddym a nutit je k mnoha nelegálním činnostem. Proč by to dělal? Kdo ví, možná se jednalo o jakousi vstupenku do světa slávy. Anebo snad o typické rozdělí: buď budeš s námi nebo proti nám. Trýzněný nebo trýznitel. Zda-li je to pravda a proč by tomu tak bylo se můžeme pouze domnívat.

Samotná zahraniční média, ale i další slavní nebo fanoušci přicházejí s tvrzeními, že tyto osobnosti mají v celém tomto dění prsty a společně řídí s Diddym Hollywood. Zatím se jedná o nepodložené teorie.

Jenže do karet těmto teoriím hrají skutečnosti, kdy téměř každá americká zpěvačka ve svých významných rozhovorech či děkovných proslovech podlézala Beyoncé nebo byla přerušena. Údajně ze strachu. Ikonický moment se odehrál v roce 2009, kdy Kayne West vstoupil do děkovné řeči Taylor Swift, která získala prestižní hudební cenu. On ji přerušil a obrátil pozornost na Beyoncé s vysvětlením, že měla nejlepší hudební video všech dob. Tenkrát za to byl ostře kritizován, dnes se však na toto gesto svět dívá úplně jinýma očima, neboť se může jednat o otevřenou a viditelnou záchranu Taylor Swift.

A nejen to, americká zpěvačka Jaguar Wright ve velmi oblíbeném tamějším pořadu slavného Pierse Morgana před pár dny otevřeně hovořila o tom, že měl P. Diddy zneužít stovky obětí mezi nimiž měly být i děti. Zpěvačka měla údajně hovořit i o činech Beyoncé a Jay-Zayeho. Tato část však byla na přání právníka této dvojice vystřižena a sám Piers Morgan vydal omluvné prohlášení.

A ano, slavná písnička She Knows od J. Colea…která má údajně skrytě poukazovat, že tento pár věděl o činnostech P. Diddyho a dokonce měl být součástí ohavností. Velmi šílené jsou skutečnosti, že se v této písni objevují jména zesnulých umělců jako Michael Jackson, Aaliyah nebo Left Eye. Doslova jim autor v textu přeje ať odpočívají v pokoji, aniž by tato fráze do celého kontextu písně jakkoliv zapadala. Což je při nejmenším zvláštní.

Tito umělci byli dle konspiračních teoretiků nevhodnými osobnostmi pro P. Diddyho, potažmo Beyoncé a Jay-Zaye a jejich smrt nebyla náhoda.

Pro vysvětlení, píše se, že mladičká zpěvačka Aaliyah mohla stát v cestě Beyoncé a předčit její talent na plné čáře a Michael Jackson jeden čas bydlel nedaleko Diddyho a měl na jeho nekalé chování upozorňovat. Jeho matka je přesvědčena, že byl zavražděn těmi, kdo řídí celý Hollywood.

Zároveň toto není otázka posledních let, ale dlouhých desetiletí, kdy se měly podobné skutky dít. Upozorňovat na to měl například i Eminem nebo Kayne West.

Podobných náhod a pojítek je skutečně mnoho. Je nesmírně důležité si udržet zdravý odstup a nevidět v každém vrtochu spojitost. Ale proč tedy nikdo nepodal žalobu dřív? Proč docházelo pouze k jakému si naznačování bez přímé konfrontace?

Prozatím neexistuje žádný přímý důkaz, který by pojil s Diddym a jeho trestnou činností někoho dalšího.

I přesto různá média píší o tom, jak celý skandál bobtná.

Ovšem zdá se, že neunikl téměř nikdo, kdo chtěl něco dokázat.

I slavné sestry z klonu Kardashian se měly účastnit těchto akcí a otevřeně o nich hovořit ve svých videích.

V údajném seznamu osob, které měly být zvány na párty v bílém je kdokoliv slavný, kdo vás napadne. Například Leonardo Dicaprio, Paris Hilton, Rihana, Jennifer Lopez, Usher, …

V hledáčku médií i fanoušků je nyní mnohými milovaný Justin Bieber, kterého měl Diddy ovlivňovat od jeho zhruba 13 let. Na sociálních sítích kolují různé fotografie, na kterých je Justin v jeho těsné blízkosti, včetně snímku z postele. Zda je fotografie skutečná nebo nikoliv není jasné. Nicméně po pár letech, co k této „spolupráci“ docházelo obklopoval Justina jeden skandál za druhým a veřejnost to připisovala tomu, že neunesl slávu, bohatství a propadl drogám. A opět, skutečnou příčinu jeho rapidní změny chování si můžeme každý z nás myslet sám. Ovšem mnozí se ptají, zda nebyl samotný Justin jednou z mnoha obětí?

Co je ale skutečným faktem v tomto dramatu? Umělkyně Bille Eilish, která již několikrát zmínila, že právě Justin Bieber jí poskytl cenné rady jak se držet dál od toxických lidí, večírků a jak se držet od nebezpečí. Sám Bieber přiznal, že pro něj bylo nesmírně těžké být tak mladý v tomto průmyslu a měl svá temná období. Dle jeho slov nechtěl, aby Billie zažívala to samé a ona sama toto přiznává.

Mnozí tak čekají zda se on, Smithovi, Beyoncé a mnozí další k celé kauze vyjádří.

Ale možná čekáme všichni zbytečně. Neboť se nabízí ona jednoduchá otázka. Proč nikdo nic neřekl dříve? Tolik slavných, kteří měli být součástí, tolik let, kdy měly být tyto akce populární a nikdo by nic neřekl.

Jedna z údajně nejohavnějších věcí a možná příčina zvláštního ticha měly být tzv. Puffy Flavor Camps, určené pro mladé americké stoupající hvězdy, aby se zde učily životnímu stylu americké smetánky v showbyznysu.

Mělo jít ale o něco zcela jiného. Pod štítkem zábavy údajně podstrkával P. Diddy a další mladistvým talentům velké množství drog a při jejich dokonalém zdrogování je podněcoval k intimním a nezákonným činnostem. A toto celé si nahrával. Nahrávky pak měly sloužit pro důmyslný systém moci a jako materiál k vydírání kohokoliv, kdo nechtěl hrát tuto ohavnou hru.

Hovoří se o tom, že „ti nahoře“ v hudebním průmyslu Hollywoodu mají díky videozáznamům dokonalou kontrolu téměř nad každým a vlastní skutečně ohavné, intimní a zvrácené materiály. V celé situaci hrají roli drogy a jejich nelegální podávání obětem.

Nejde jen o kauzu Diddyho a o jeho skutky nad jednotlivci pro ukojení jeho vlastních zvraceností, ale o celý systém šílené moci a kontroly nad lidskými bytostmi.

Je tak dost možné, že v tomto „zlatém“ světe je vytvořená spletitá síť různých tajemství, vydírání, manipulací a mnoha a mnoha trestných činů. Což umožnuje mít skutečně dokonalou kontrolu a moc nad každým, kdo nepřistoupí na onu zvrácenou hru, nebo kdo nebyl schopný se z těchto spárů vymanit či neměl nikoho, kdo by jej vedl správnou cestou.

Můžeme se jen domnívat jak šílené konkrétní nahrávky a vydírání může být.

Další otázka zní, kdo jsou „ti nahoře“, kteří jsou na pyramidě celé mocenské struktury?

Zajímavé a možná až děsivé je, že doposud nikdo ze slavných nevydal jediné prohlášení. Hrobové ticho okolo celého skandálu, které by se dalo krájet jen přispívá k mnoha konspiračním teoriím a kdo ví, co konkrétního svazuje jazyky těch, kteří by měli hovořit.

Není to problém jen P. Diddyho coby deviantního násilníka, ale celého systému, ve kterém je nelidsky nakládáno s lidskými životy.

Jak vysoká je tedy cena slávy a úspěchu?

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz