Hlavní obsah
Umění a zábava

Dáda Patrasová chtěla od Slováčka utéct ke Kocábovi. Je stejný jako Vinnetou, říkávala o něm

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0/David Sedlecký

Možná si myslela, že jí s Kocábem bude lépe.

Notorický sukničkář Felix Slováček je dlouholetým manželem bývalé královny dětských srdcí Dagmar Patrasové. Jenže před čtyřiadvaceti lety nechybělo málo a skončila v náručí své bývalé lásky. Rozvod byl na spadnutí.

Článek

Jejich láska začala před mnoha lety v sedmdesátých letech, zamilovali se do sebe během studia na konzervatoři. Chodili spolu, bylo to vážné, žádný krátkodobý románek. Patrasová jejich lásku zmínila i ve své knize Fenomén Dáda.

V ní Kocába vykreslila jako muže snů. „Má stejné charakterové vlastnosti jako Vinnetou, má dětská platonická láska. Je to čestný, čistý, průzračný a charismatický člověk pevných zásad,“ nešetřila s chválou.

Frajer se saxofonem

Bylo jim spolu hezky, jenže osud jednoduše Patrasové předurčil jiného životního partnera. „Byl sem do ní těžce zabouchnuté. Pak ale přišel nějaký frajer se saxofonem a bylo po srandě,“ přiznal Kocáb, že Felixovi Slováčkovi v té době jednoduše nedokázal konkurovat.

Patrasová si nejznámějšího českého saxofonistu vzala za manžela v roce 1983, a také s ním založila rodinu. Dnes jsou oba pyšní na statečnou dceru Annu Slováčkovou a syna Felixe Slováčka mladšího. Obě děti kráčí v jejich stopách, Felix je hudebník, Anička rovněž a ještě k tomu hraje.

Rozvod na spadnutí

Jenže postupem let začal Slováček svou manželku čím dál víc trápit. Chybělo tak málo, aby skončila znovu v náručí Kocába. Společně se totiž začali v roce 2020 znovu scházet. „Jestli bylo mé manželství někdy v ohrožení, tak kvůli němu,“ přiznala Patrasová. Pomyslná láska na druhý pokus ale vydržela jen něco přes týden. Slováček se sám postaral o to, aby neměl v revíru škodnou.

Museli si to vyříkat z očí do očí

Saxofonista přiznává, že se o tom dozvěděl náhodou, ale jakmile se tak stalo, okamžitě začal jednat. Domluvil si s Kocábem schůzku a řekl mu, co si o jeho dostaveníčkách s Patrasovou myslí. Vyřešil jsem to hned a po chlapsku. S Michalem jsme se sešli, vyříkali si to a u toho vypili pár panáků. Od té doby byl klid,“ řekl Slováček v rozhovoru.

Když ale před časem přijal Michal Kocáb pozvání do pořadu 7 pádů Honzy Dědka, tak moderátorovi přiznal, že má pro Patrasovou slabost dodnes. „To byla hezká holka. Teda je,“ netají se tím, že se mu stále tuze líbí.

Byla na večeři i s Delonem

Kocáb ale není ani zdaleka jediný, komu Patrasová v minulosti zamotala hlavu. Okouzlila také francouzského krasavce Alaina Delona. „Šli jsme spolu na večeři. Dodnes si vzpomínám, jak tehdy srkal ústřice a přitom na mě hleděl tím svým magickým pohledem,“ uvedla.

Delon se na ni díval jako na svatý obrázek, byla pro něj bohyně. „Byl velmi milý a galantní. Komplimenty nešetřil,“ pamatuje si to, jako kdyby to bylo včera. Jak tehdy ale jejich setkání dopadlo, drží v tajnosti. Koneckonců, není se čemu divit, když v té době už byla manželkou Felixe Slováčka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz