Hlavní obsah
Aktuální dění

Speciální vojenská operace 2.0

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iggs - Dall-e

Býval to celkem zakořeněný omyl, totiž to, že Ruská federace je nějaký skutečný stát, ve kterém funguje státní správa, soudy, který má parlament a vůbec, že je to stát jako kterýkoliv jiný.

Článek

Ruská federace je imitace státu, je to ve skutečnosti gangsterská organizace řízená mafiány: kdo má větší sílu, vítězí. A vítěz bere všechno. Kompromis, slušnost, snaha dojít k výsledku jednáním, je slabost. Z toho logicky vyplývá, že tahle banda gangsterů rozumí jedině síle. Kdyby to pochopili světoví státníci dřív, neměli bychom v Evropě největší válku od roku 1945.

Tenhle mafiánský státní útvar dokázal za posledních víc jak sto let vyvraždit svoji inteligenci a ty, co přežili, naučil starat se jen o sebe a odvracet zrak, když souseda vezou do gulagu, starat se jen o to, aby bylo dost jídla. Snažit se být neviditelný. Být hnusný na slabší a servilní k mocným. Naučil je pochopit, že nejsou nic, že nic nezmůžou a že nemá smysl se snažit něco měnit.

Těm, co zůstali a přežili, za odměnu nabídnul iluzi něčeho téměř transcendentního: iluzi velké a bohaté, silné země, které se všichni bojí a která má jedinečnou historickou roli. Roli, která pramení z dávné minulosti, kdy sami samojedincí porazili zlo ve formě fašismu a roli, kterou mají splnit dnes, totiž zbavit dekadentní svět hrůz jako homosexualita anebo fašismus. Ten „fašismus“, který se nápadně shoduje s demokracií.

Svobodná společnost, která má svobodu slova a svobodné volby, je totiž ten skutečný a největší nepřítel Ruska. Gangster se s gangsterem dohodne snadno. S volenými představiteli, kteří reprezentují zájmy voličů, to jde o poznání hůř.

Ale to největší nebezpečí pramení z toho, že by i ruští občané přes desetiletou vymývárnu mozků, mohli sami začít chtít svobodné volby. To je jeden z hlavních důvodů, proč Putin zaútočil na Ukrajinu. Sousedit se státem, který s Ruskem sdílí historii a který býval úplně stejným gangsterským státem a sledovat, jak se mění, jak se stává demokratickým, se svobodnými volbami, svobodou slova, jak se buduje právní stát, to je největší Putinova můra. Ještě by jeho Rusům mohlo dojít, že to je možné a ještě by mohli chtít svobodné volby.

Teď v Rusku probíhá další „speciální vojenská operace“. Jeden gangster chce zakroutit krkem druhému gangsterovi. Ostatní menší gangsteři se koukají, kdo bude silnější a ke komu se přidat. Jeden vraždí novičokem a vyhazuje lidi z oken, posílá lidi do gulagů a krade a nechává podřízené krást, druhý by to chtěl dělat taky, zatím jen krade a mučí lidi a pak je vraždí kladivem.

Ten řezník s kladivem to asi neustojí a bude odkráglován. Ale ať už to dopadne jakkoliv, je to válka mafiánů, gangsterů, kteří rozumí jen síle. A mimochodem, že se mezi sebou perou, je jen a jen dobře.

A jaké je poučení: Rusko rozumí jen síle. Pokud mu necháme jakýkoliv prostor nebo s nimi budeme chtít jednat, bude to chápat jako naši slabost a my na to doplatíme. Teď nebo za pár let.

Snad jsme se už dost poučili.

---

P.S.: Naše pátá kolona je zmatená. Netuší, co si myslet, protože z Ruska instrukce nepřišly.

Ani nemohly, oni sami čekají, která strana bude silnější. Tak prozatím za to může USA a Soros.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám