Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jak slaví Vánoce miliardáři? Svařák v hvězdném Saint Tropez nečekejte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ilona Golovleva

Vánoce miliardářů se nesou v podobném duchu jako ve většině domácností. Večeří v kruhu rodinném a dávají si dárky, které se pod stromeček ale často nevejdou.

Článek

Toto malé městečko na jihu Francie, které má rozlohu pouhých 15 km a počet stálých obyvatel nepřesahuje 6 000, znají téměř všichni. Právě zde tráví na svých letních sídlech volný čas miliardáři, kotví v přístavu svoje luxusní jachty a pořádají okázalé večírky a předhání se, který z nich bude patřit v dané sezóně k těm nejlepším. Jen pro zajímavost, kotvení jachty v létě v přístavu v Saint Tropez stojí v přepočtu na české koruny mezi 360 000 – 2 400 000 Kč/den, záleží na velikosti jachty a konkrétním místě. Pokud se někomu z vás podaří v letních měsících do této destinace zavítat a dopřát si hvězdného luxusu, není vyloučeno, ba naopak je velká pravděpodobnost, že potkáte nějakou hollywoodskou celebritu. Svoje sídla zde mají například Brigitte Bardot, Joan Collins, Elton John a další. K pravidelným návštěvníkům patří zpěvačka Rihanna, Jennifer Lopez, manželé Beckhamovi, Sylvester Stallone nebo Madonna. Ale i v zimě to tu žije. Stálí obyvatelé, patřící také k té horní vrstvě ale i ti slavní, kteří se rozhodli Vánoce trávit tady, si také rádi zajdou na vánoční trhy. Svařák a klobásu si tam sice nedají, ale zato si můžou dát žabí stehýnka, mořské ježky, ústřice a další mořské delikatesy.

Štědrý večer probíhá ve stejném duchu. Jen o veškerou přípravu včetně pečení, vaření a úklid se postará v domácnostech služebnictvo. Tradiční vánoční večeře se skládá z několika chodů, a pokud se rozhodnou ti, co tráví tyto svátky v Saint Tropez dodržet i místní tradiční zvyky, tak na štědrovečerním stole bude kaviár, humr, losos, foie gras a šneci. Přípitek nemůže být s ničím jiným než se šampaňským Cristal.

Po večeři si stejně, jako téměř všichni na celém světě rozbalí dárky. Často je možné tedy zahlédnout mašlí ovázaný luxusní vůz. Rolls Royce mašlí červenou, Lamborghini zlatou a minulý rok projíždělo po náměstíčku i vánočně zabalené Bugatti. K dalším běžným dárkům, které se pod stromeček nevejdou, patří i různé nemovitosti a jachty. Jsou ale i dárky, které se pod stromeček vejdou. Často se může nejedna dáma radovat z krásných kousků oblečení světových značek, včetně kožichů. Ale ne z pravé kožešiny. Umělé jsou u všech předních módních značek nyní trendy a jsou podstatně dražší. Od pravého jsou k nerozeznání a není se tak třeba obávat nařčení z týrání zvířat. A co by to bylo za miliardářské Vánoce bez šperku. Letos budou mnohé i mnozí, neboť i páni nepohrdnou tímto typem dárku, obdarováni prstenem s diamanty od značky Cartier nebo od Graff. Tyto šperky stojí kolem několika desítek až set miliónů korun. Zkrátka jiný kraj, jiný mrav. Ale jedno budeme mít zcela jistě společné. O bílých Vánocích si vzhledem k předpovědi počasí můžeme nechat jen zdát jak tady u nás, tak v pohádkovém Saint Tropez.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz