Hlavní obsah
Astrologie

Kovářova kobyla chodí bosa, aneb když chodíte ke kartářce, která je na dně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels-anastasia-shuraeva-6014324

Mnoho lidí vyhledává nějakou tu kartářku nebo vědmu, když nevědí jak dál. A mnozí z vás jsou pak nemile překvapeni jak jejím vzhledem, tak chováním.

Článek

Sama se zabývám ezoterikou, ale oslovení kartářka nemám ráda, protože jí nejsem. Kartář, častěji kartářka, je totiž osoba, zabývající se touto činností profesionálně a prováděli ji tradičně Romové. A mnozí se ale mýlí, když si myslí, že každý, kdo je romské národnosti musí mít věštecké nadání. Vzpomeňme si na Jolandu, která na jednu stranu lidi bavila, ale z druhé strany má díky ní mnoho lidí celkově ezoteriku spojenou s takovými podobnými individui.

Já bych se ale ráda zaměřila na žijící vědmy, šamany, kartáře a kartářky a ti, co si o sobě myslí, že mají zvláštní dar pomáhat ostatním a nakonec, když jejich pomoc vyhledáte, zjistíte, že by potřebovali pomoc spíš oni. A díky takovýmto lidem se potom spousta dalších, kteří se zabývají ezoterikou, dostává do podvědomí lidí v tomto obraze. Čarodějnictví jako takové je velice obsáhlé a nedělí se na kartářky, numeroložky, vědmy a tak dále. Jak se mnozí a mnohé prezentují. Člověk, který se zabývá čarodějnictvím, ke kterému patří samozřejmě i výklad karet, ale i znalost numerologie - nauka o číslech, fyziognomie těla a obličeje, astrologie, znalost nerostů, bylin, částečně i psychologie a mnoho dalšího, by měl být především zdráv a spokojen sám se sebou. Je sice hezké a samozřejmě logické rozdávat rady až po nějakých životních zkušenostech a pádech, ale je třeba mít vše ve svém životě vyřešeno a držet pevně ve svých rukách. Pak teprve lze pomáhat druhým. Většinou tomu tak není. Z dřívějších dob, když jsem se více v tomto oboru začala pohybovat znám v podstatě samé životní trosky, které si myslely a doteď myslí, že výkladem karet zbohatnou. Neumí si pomoci sami sobě, tak jak potom můžou pomáhat ostatním? Jedna na práškách, protože ji opustil partner, posílá energii lásky, druhá, vážně nemocná, která již delší dobu není mezi námi, posílala energii zdraví, třetí alkoholička, nespokojená sama se sebou a se svým vzhledem, čtvrtá pracuje s anděly a její projev rozhodně andělský není, další dělá rituály financí a sama není schopna si hojnost do života přitáhnout. No ono taky jak by mohla, když lidem radí, že si mají napsat na papírek, co chtějí a pak ho spálit a poslat do vesmíru. Odjakživa se pálí to, co nechceme. Na to abyste toto věděli, se nemusíte pasovat do role vědmy. Špatná práce s energiemi, tedy naší silou potom přináší nezdary a tito kartáři a vědmy pak hází špatné světlo na ostatní, kteří se magií zabývají profesionálně, cestují po světě a učí se od opravdových čarodějů a šamanů. Tady si nejeden myslí, že si koupí dům u lesa, vezme si na sebe hábit, použije bubínky, přečte pár knih a bude z něj šaman.

Snažím se ezoteriku do podvědomí lidí posunout na jinou úroveň. Vím, že magie, pokud ji někdo ovládá, opravdu funguje. Ale především, když chce někdo čarodějnictví nebo chcete-li magii provozovat, musí sám život čaroděje - čarodějky žít. Být zdráv, šťasten, a to ve všech oblastech svého života. Jinak to není čaroděj, ale podvodník.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz