Hlavní obsah
Astrologie

Magický horoskop květen 2024. V čem se bude dařit a čemu se raději vyhnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ilona Golovleva

Energie měsíce května jsou celkově příznivé a každé znamení horoskopu se může těšit na toto období. Býci srší novými nápady, Lvi jsou rozjetí a Střelci by naopak měli ubrat. A vy?

Článek

BERANI

Nastává vhodný čas na celkovou změnu vaší osoby. Udělejte něco pro sebe, z čeho budete mít radost. Změňte účes, kupte si nové oblečení, zhubněte, cvičte, zkrátka dělejte radost sami sobě, abyste se mohli pochválit. Od okolí se totiž až tak velkých pochval tento měsíc nedočkáte. Není rozhodně vhodná doba vytahovat dlouho neřešené problémy v rodině a snažit se je urychleně řešit. Vaše urputnost může naopak ještě vše zhoršit.

BÝCI

Pro většinu z vás přináší květen velice příznivou sílu a dařit se vám bude především v oblasti pracovní. Nové nápady, podněty, ale i chuť něco dokázat. Není to nejvhodnější měsíc k seznamování se s novými lidmi a navazování přátelství či dokonce bližších vztahů. I když se Máj, lásky čas, k tomu vyloženě nabízí. To platí především u žen. Počkejte si radši na letní měsíce.

BLÍŽENCI

Nastává období, kdy je pro vzdušné znamení Blíženců nutný odpočinek. Zastavte se, poseďte venku pod rozkvetlým stromem a užívejte si krás života. Odpočívat je nezbytně nutné. Z toho logicky vyplývá, že pro vás nejsou nyní vhodné energie začínat cokoliv nového. Ono, když něco děláte na sílu z nutnosti, nebo že se to od vás zkrátka očekává, stejně z toho nic dobrého a užitečného nevzejde.

RACI

Květen je měsíc, kdy by se lidé narozeni v tomto vodním znamení měli zaměřit na své zdraví. Pokud neznáte příčinu nespavosti, nervozity, nadměrné únavy či pocení, přestaňte zobat a utlumovat tyto neduhy pomocí prášků ve vaší přeplněné domácí lékárně. Ani přeplněný bar vám nepomůže. Zajděte k odborníkovi. Tento měsíc je třeba se vyhnout nadměrným stresům. Především muži v období května by se měli hodit více do klidu. Ženy sice také, ale lépe těžší energie zvládají.

LVI

Jste skvěle rozjetí a máte před sebou měsíc, který vám přinese mnoho nečekané radosti. Nezapomínejte poděkovat směrem k těm, kteří vám k úspěchu pomáhají. Ať jsou to vaši blízcí lidé nebo i zvířecí členové domácnosti. Neberte vše jako samozřejmost. V květnu je lepší neprovádět nijaké velké změny v žádné oblasti vašeho života. Energie kolem vás jsou spíše vhodné k posezení s přáteli a užívání si jara.

PANNY

Květen je pro zemské znamení Panny měsíc radosti, dobrých zpráv a vylaďování se po trošku náročnějším období. Vše se točilo okolo vztahů s blízkými. Ale díky čisté energii tohoto měsíce si vše v hlavě zcela urovnáte a co půjde, přijmete, ostatní zkrátka ze svého života odsunete. Partnery můžete změnit, ale rodiče a děti ne. Rozhodně si nedávejte žádná předsevzetí. Ta by vás zbytečně limitovala a způsobovala vnitřní nervozitu. A té je třeba se rozhodně vyhnout.

VÁHY

Lidé narozeni ve vzdušných Vahách mají za sebou období propadu a odevzdanosti. Pochybnosti o svých schopnostech a podceňování se, především u žen mizí a díky květnu přichází nová síla a potřeba dát o sobě vědět. Rozhodně se ale nesnažte ostatním okolo vás vnutit svůj pohled na určitou věc. Se zlou byste se potázali. Vašeho fňukání už bylo dost a nyní nastal čas se pěkně vyrovnat a ukázat, co ve vás je.

ŠTÍŘI

Na rozdíl od minulého měsíce máte síly na rozdávání a nostalgická nálada je fuč. To i díky celkem náročnému, ale pro vás energeticky přínosnému úplňku ve vašem znamení. V květnu vás čeká velká chuť začínat nové věci. Mnohým z vás, jak mužům, tak ženám může přijít do cesty někdo zajímavý. Máte kolem sebe energie, které přejí seznamování se. Vhodná doba není naopak na rozchody, myšleno partnerské ale i pracovní.

STŘELCI

Květen přináší Střelcům těžší energie a spíš doporučuji se do ničeho nepouštět. Po příznivém dubnu vás čeká náročnější období. Uklidněte se a pokud možno se řiďte pravidlem, že kdo nic nedělá, nezkazí a máte vystaráno. Problém je totiž v tom, že se většina z vás, především muži rozjela a mají nekontrolovatelnou touhu stále zažívat a zkoušet něco nového a pro okolí je to už únavné. Pozor ať díky tomu nezůstanete sami. Ženy by naopak měly trochu popustit fantazii a vystoupit ze zaběhlých kolejí. Rozhodně se nepouštějte do nějakých větších, řádně nepromyšlených investic. Květnové energie nejsou v této oblasti pro vás příznivé.

KOZOROZI

Celý tento rok je skvělý! To, že je opět květen jen další z řady měsíců, kdy vám energie budou přát, není už nic nového. Možná už i vaši blízcí pozorují, že se vám nějak podivně vše daří a vy se cítíte stále lépe a silněji. K vám, zemských Kozorohům nemám ani nic, co byste neměli. Pokud do všeho půjdete s přesvědčením a naplno, je zcela nemožné, aby se nedařilo. To platí pro muže i ženy. Snad jen, kdybyste měli o něčem pochybnosti, nedělejte to. Nebo počkejte, až zcela zmizí. Je třeba se vyvarovat strachu. Nic jiného vás nemůže ohrozit.

VODNÁŘI

Je to pohoda, že vzdušní Vodnáři? Nic vás nijak nerozčiluje, jen snad ty bývalé partnerky, dost vy, muži řešíte a chcete se s nimi nadále kamarádit, což těm současným dost vadí. Tak na to pánové pozor, ať tento měsíc na vaše velké srdce nedojedete. A vy, ženy ve znamení Vodnáře si dál poletujte měsícem květnem bez starostí a užívejte lehkosti života, však on se někdo postará. A kdyby přece jenom náhodou nějaký ten problém nastal, nebojte v cuku letu se vyřeší takřka sám.

RYBY

Květen a jaro je pro znamení Ryb signálem zpomalení a zvýšené lenosti. Především ženy, které jsou v zimních měsících dost kreativní, se začínají potýkat s leností. V květnu se budete cítit spíš trochu jako leklá rybka ale ke konci měsíce, po úplňku ve Střelci se opět proberete. Mimochodem, kreativita se nevyhýbá ani mužům, ale ti ještě tento měsíc budou rychlí a hbití. Jako úhoři. Dejte si pozor na zbytečné utrácení za nepotřebnosti. Může se stát, že přijde trochu větší nečekaný výdaj. Vy, co máte něco bokem jako železnou rezervu, si klidně nějakou radost za zbytečnost udělejte. Peníze se musí pouštět, aby se vracely.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz