Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jirka Král: Nenatáčí už pět let, přesto je dodnes jedním z největších lákadel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Když se Jirka Král dostal do reality show Farma, nikdo netušil, že sleduje začátky jednoho z nejslavnějších youtuberů, kterého Česko vůbec má. Skončil přitom náhle, takřka v nejlepším - a ještě z toho vytěžil maximum.

Článek

Proč má Jirka Král takový vliv i po letech, kdy už skoro 6 let nenatáčí? Dává si totiž velký pozor, s kým spojí své jméno. Ve spolupracích takřka nedělá chybu, drží si dlouhodobé partnery a na Instagramu dominuje jeho rodinný život. Jako mladý otec tří synů, které má s manželkou Karolínou, lidi zkrátka baví. A dřív tomu nebývalo jinak.

Začátky měl krušné

Psal se rok 2012, když ho diváci vídali v reality show Farma na TV Nova. Už tehdy moc dobře věděl, co dělá. Jeho bratr Petr mezitím, co byl Jirka na farmě, spravoval jeho fanouškovskou facebookovou skupinu, která rostla extrémní rychlostí. Nikdo tehdy přitom ještě netušil, jakou sílu mohou sociální sítě mít. Není divu, že dnes spolu vedou úspěšnou marketingovou agenturu SocialPark, kde spolupracují například se Zásilkovnou.

Na vrchol dostala Jirku především schopnost vidět trendy dřív než ostatní. Když skončil svou kariéru youtubera, dávalo mu smysl založit agenturu, kde zúročí vše, co se do té doby naučil. Už za dob své „game kariéry“ byl o krok napřed. Otevřel například Zetko, prostor, kde se potkával se svými fanoušky. Měl vlastní komiks, choval se vždy slušně, skandály se mu vyhýbaly. Možná i proto dodnes stojí značky o to, aby s nimi spojil své jméno. Bez ohledu na to, že už nenatáčí na Youtube, ale věnuje se jen svým sociálním sítím.

Rodina influencerů se nezapře

A za kontroverzní osobu není považován dodnes. V srpnu 2020 si vzal populární influencerku Karolínu Benešovou, která vystupuje pod přezdívkou Little Kao. V roce 2022 se jim narodil syn David, v roce 2023 pak dvojčata Jakub a Lukáš.

A životu na sociálních sítích se nevyhýbá ani zbytek rodiny. Jeho sestra Kateřina má velmi úspěšný kanál Svět podle Katky, její manžel Tomáš Kvapilík se věnuje osvětě v oblasti psychologie. Nedávno dokonce napsal svou knihu.

Starší bratr Jirky je expertem na brandbuilding a vede s ním social park. Petr Král stál například u vzniku prvního českého e-shopu vltava.cz, nebo budoval značku MALL.cz. Influenceringu se nevěnuje, ale po celou dobu youtuberské kariéry svého mladšího bratra stál po jeho boku a pomáhal mu s profilací vlastní značky. Je snad zvláštní, že tuhle rodinku všichni tolik milují?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jirka Král (Youtuber)
Vlog Svět podle Katky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz