Hlavní obsah
Umění a zábava

Potupný vzkaz pro Smetanu: Do Elišky a Damiána ji obsadili, protože je odmítla Pagáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nextfoto/ Pavel Gwužď (licence zakoupena)

Na Primě se už snaží zapomenout na historické fiasko jménem Eliška a Damián, možná ale promarnili šanci na úspěch už v začátku! Herečka Patricie Pagáčová totiž přiznala, že roli podnikatelky Elišky nabídli původně jí.

Článek

V seriálu Eliška a Damián si hlavní roli zahráli moderátorka a zpěvačka Emma Smetana a Robert Urban, který je známý ze seriálu ZOO. Není velkým překvapením, že diváci seriál odsoudili k zániku už po prvním díle.

Seriál Eliška a Damián si diváky nezískal

Tehdy se snažila produkce zachránit situaci, první díl odvysílala televize Prima znovu a všichni doufali, že diváci uvidí v historickém „pokusu“ pohádku, která to měla prvně být. O princi, který se zamiluje do podnikatelky v nesnázích, ale nechápe dobu, do které se dostal náhodou.

Jenže inspirace filmem Kate a Leopold, kde si zahrála fantastická Meg Ryan a Hugh Jackman, nepomohla. Smetana diváky nebavila, v diskuzích se objevovalo, že neumí hrát a před kamerou nemá co dělat - a Urbana litovali, že kvůli takové roli odešel ze seriálu ZOO, který slavil poněkud jiný úspěch. Jenže to tehdy nikdo nevěděl, a navíc jeho odchod nebyl dobrovolný. Seriálová kolegyně Eva Burešová byla těhotná, a tak bylo třeba jejich společnou dějovou linku ze seriálu vypsat. Soudce s chůvou se tak odstěhovali do Belgie, kde našli své nové štěstí. Alespoň na chvíli.

Foto: se souhlasem FTV Prima

Robert Urban a Emma Smetana v seriálu Eliška a Damián

Roli měla hrát Pagáčová

Až po dlouhé době, kdy byl seriál v televizi, prozradila herečka Patricie Pagáčová, že roli Elišky v seriálu nabídli také jí. Jenže ta to odmítla! Celý příběh prozradila v podcastu Jakuba Kotka. Chvíli se sice zdráhala a vtipkovala, že po takovém prozrazení už jí nikdy nic Prima nenabídne, ale většinu času točí na Nově, tak jí to snad nemusí trápit.

Je tak dost možné, že kdyby tehdy měla opravdu zájem točit seriál na Primě, Emma Smetana by svou příležitost nikdy nezískala. Pro Primu tak nebyla vůbec první volbou. Vzhledem k ohlasu diváků, jaký seriál měl, to ale Pagáčovou zřejmě mrzet nemusí. Ostatně, hořké sousto si vybrala v pořadu Česko na grilu. Do toho vkládala velké naděje, protože jsme podle ní národ, který grilování miluje, nakonec ale musel změnit vysílací čas a sledovanost nesplnila očekávání. Tak snad příště!

Zdroj: redakce, FTV Prima, Easy Cast, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz