Hlavní obsah
Umění a zábava

V Jedné rodině už dávno žádná střídavá péče není. Seriál ztrácí pointu, humor i noblesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Seriál Jedna rodina byl donedávna jedničkou na televizních obrazovkách. Dokonce byl úspěšnější než dobovka Zlatá labuť! Důvodem bylo neotřelé téma, které tímto způsobem ještě nikdo nenatočil. Jenže to už dávno není pravda.

Článek

Střídavá péče v seriálu Jedna rodina byla pro diváky zajímavá. Bylo to nové téma, které ukazovalo, jak se mohou domluvit tři zdánlivě odlišné rodiny, které si zkrátka neplánovaně „prohodily pár členů“. Jenže snaha o třetí sérii ukázala, že ani takové téma není nevyčerpatelné.

Foto: se souhlasem TV Nova

Nadšená podnikatelka Petra musela výrobnu marmelád zavřít

Jenže hned z několika důvodů už v seriálu dávno není pro střídavou péči místo. Co se změnilo?

  • Martina odmaturovala, porodila dceru a odstěhovala se do Brna. Arogantní Dominik v podání Adama Mišíka zřejmě nikomu nechybí, ale rodina tak přišla o prvního člena.
  • Vašek se za pár dílů vytáhl tak, že by ho snad nikdo nepoznal. Možná ještě k tátovi jezdí, ale teď nechce nechávat samotnou zejména mámu, která má zřejmě před rozvodem. A když už se střídá, nikde se o tom stejně nemluví. Už je zkrátka velký a takovou péči jako dřív nepotřebuje.
  • Karel se vyspal s Klárou a vrátil se k ní domů. Elinka s Johanem už se také nestřídají. Ačkoliv nutno říct, že bývalý pan profesor zrovna dvakrát šťastně nevypadá, a je dost pravděpodobné, že od Kláry bude zase utíkat k Petře. Pokud ta na něj ještě vůbec bude mít náladu.
  • Kariéra influencerky a přemotivované matky Noriky Holasové je u konce. Teď vaří to nejlepší kafe ve Vodárně a syna Mikyho dává na hlídání naopak Petře, respektive Karlovi. I když už ani to ne.
  • Pozornost se zaměřila na kliniku IVF, kde je nově napravený Medard, Bára, která za kabelku půjde na rande i s ředitelem a zvláštní Petr, u kterého nikdo nechápe, jestli je prudce inteligentní nebo trochu přihlouplý.
  • Větší pozornost než střídavá péče dostává Lejdy a její bývalý primář, kterému nedošlo, že když si udělá na hotelu dítě, někdo po něm může něco chtít.

Bude z Jedné rodiny nekonečný seriál?

V nedávném rozhovoru se Bereniky Kohoutové ptali, zda bude i seriál Jedna rodina nekonečným. Ta sama nevěděla, ale dá se očekávat, že Nova bude tenhle svůj počin prodlužovat, dokud se budou diváci vracet k televizním obrazovkám.

Nutno říct, že teď nestačí valit oči, co se z děje stává…

Zdroj: TV Nova

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz