Hlavní obsah

Zdravá výživa při rakovině

Foto: Ivana Vencová

Obrázek pochází z www.pixabay.com

Napíšu Vám, co jíst při rakovině.

Článek

Při boji s každou nemocí je důležitá zdravá strava. Při bojích se zhoubným nádorem to platí dvojnásobně. Tělo potřebuje dostatek energie.

Člověk s rakovinou by měl jíst potraviny bohaté na živiny. O tom, co jíte, se samozřejmě poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Některé potraviny mohou mít negativní vliv na vaší léčbu.

Ryby

Dodají sílu a zdraví pro kosti. Losos, tuňák i sardinky jsou bohaté na bílkoviny. Pacientům přinášejí omega mastné kyseliny. Tyto mastné kyseliny dodávají tělu sílu. Mají v sobě vitamín B12 i vitamín D. Vitamín B12 je důležitý pro tvorbu červených krvinek. Vitamín D podporuje zdravý kostí.

Zelenina

Vápník a železo obsahuje brokolice, špenát a římský salát. V této zelenině můžeme najít hořčík i další látky, které jsou nezbytné pro řadu tělesných funkcí, při náročné léčbě se zhoršují.

Zázvor

Zázvor pomáhá proti nevolnosti. Nevolnost je vedlejší účinek při chemoterapii a některých léků. Nevolnost můžete zmírnit, pitím zázvorového čaje nebo přidáním nastrouhaného zázvoru do pokrmů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám