Článek
Při boji s každou nemocí je důležitá zdravá strava. Při bojích se zhoubným nádorem to platí dvojnásobně. Tělo potřebuje dostatek energie.
Člověk s rakovinou by měl jíst potraviny bohaté na živiny. O tom, co jíte, se samozřejmě poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Některé potraviny mohou mít negativní vliv na vaší léčbu.
Ryby
Dodají sílu a zdraví pro kosti. Losos, tuňák i sardinky jsou bohaté na bílkoviny. Pacientům přinášejí omega mastné kyseliny. Tyto mastné kyseliny dodávají tělu sílu. Mají v sobě vitamín B12 i vitamín D. Vitamín B12 je důležitý pro tvorbu červených krvinek. Vitamín D podporuje zdravý kostí.
Zelenina
Vápník a železo obsahuje brokolice, špenát a římský salát. V této zelenině můžeme najít hořčík i další látky, které jsou nezbytné pro řadu tělesných funkcí, při náročné léčbě se zhoršují.
Zázvor
Zázvor pomáhá proti nevolnosti. Nevolnost je vedlejší účinek při chemoterapii a některých léků. Nevolnost můžete zmírnit, pitím zázvorového čaje nebo přidáním nastrouhaného zázvoru do pokrmů.