Článek
Organické nátěry, které můžou pomoci prodloužit trvanlivost bio ovoce a zeleniny už existují, ale tyto nátěry nezabrání kontaminaci alimentárních patogenů a plísní.
Oproti tomu se organické esenciální oleje, jako je olej z hřebíčkových pupenů, ukázaly jako účinné proti potravinovým patogenům i houbám.
Kromě toho se organické nátěry na bázi alkalického vosku po nanesení obtížně odstraňují, což je činí méně oblíbenými.
Použití esenciálních olejů v komerčních nátěrech
Tým složený čtyřmi vědci z university v Tennessee z Agriculture (UTIA) a čtyř dalších univerzit, bude studovat použití esenciálních olejů u velkopěstitelů.
Cílem nových kyselých nevoskových formulací je zastavení patogenů a plísní. A zároveň nátěry učinit odstranitelnými. Když je spotřebitel před konzumací umyje.
Studie také ověří trvanlivost, zastavení hniloby a kvalitu produktů, které umožňují nátěry. Potahy budou hodnocené v borůvkách, meruňkách, paprikách, rajčatech a v melounech cantaloupe.
Zájem o BIO produkty a náklady
Další část studie se zaměří na to, zda budou spotřebitelé organické produkty s těmito povlaky kupovat. A jaké budou náklady a prospěch v průmyslu při potažení produktu.
Bezpečnost čerstvých organických produktů je pro spotřebitele prioritou a je možná pouze díky technologickému rozvoji a šíření znalostí. S naším týmem a přístupem si představujeme, že tyto nové formulace nátěrů budou přijaté v balírnách, budou neviditelné na čerstvých produktech a spotřebitelé je budou moci odstranit mytím, aby se minimalizovaly jejich obavy o bezpečnost a chuť,