Hlavní obsah

Porsche 917K z roku 1970, Hero Car Steva McQueena z Le Mans, jde do dražby

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gianni Cabiglio / Tiskový zdroj

Porsche 917K z roku 1970.

McQueenovo Porsche 917K se vymyká typické trajektorii filmových vozů. Plynule přešlo z filmového plátna do nejvyšších pater světových vytrvalostních závodů, kde si zajistilo několik vítězství.

Článek

Filmové vozy obvykle vděčí za svou slávu spíše stříbrnému plátnu než svému původu, nebo pozoruhodnému designu. Jak to ale bývá, vždy se najde výjimka a tohle je jedna z nich. Porsche 917K, které řídil samotný Stev McQueen, není jen hvězdou filmu, ale také ikonou špičkové automobilové techniky. Král pohodářů si ho původně pořídil pro roli ve filmu. Díky své technické dokonalosti se následně stalo prvotřídním závodním strojem.

Legenda Le Mans a jeden z nejznámějších závodních vozů celé historie, bude brzy na prodej. Pokud milujete rychlá auta a máte na účtu zbytečné miliony, může být i vaše.

Vůz hrdiny z filmu Le Mans

Slavný vůz má kompletní známou historií vlastníků. Od jeho zakoupení a vlastnictví samotným McQueenem, byl vždy ve vlastnictví legendárních závodníků stáje Porsche.

K odhalení auta došlo před dvěma dny (16.8.2024) na Největší aukci sběratelských vozů na světě® v Kissimmeenu na Floridě. Návštěvníky čekalo ohromné oznámení. K úžasu všech byl prozrazený termín prodeje této ikony mezi závodními vozy. Stane se tak na největší aukci sběratelských vozů na světě v Kissimmeenu na Floridě.

Slavnostní odhalení závodního vozu

McQueenovo Porsche, které se vynořilo po pečlivé rekonstrukci, bylo představené ve svých specifických barvách z roku 1970. Tak jak je vidět ve filmu „Le Mans“ z roku 1971.

Dražba nejznámějšího závodního auta světa, Porsche 917K, proběhne začátkem roku 2025. Tato hvězdně obsazená ikona filmového plátna a závodní scény patří bezpochyby k historicky i kulturně nejvýznamnějším vozům, které kdy vstoupily na aukční scénu. Prodej se bude konat ve dnech 7. až 19. ledna, roku 2025.

Oznámení o nadcházející nabídce vozu na aukci Kissimmee 2025 ve dnech 7. až 19. ledna bylo učiněno na Mecum Monterey 2024. McQueen Porsche, který se právě vynořil po pečlivé rekonstrukci, byl představen ve svých specifikacích z roku 1970, jak je vidět ve filmu „Le Mans“ z roku 1971

Zajímavosti:

  • Porsche koupil McQueen, aby ho použil ve filmu, který produkoval. Samotný pak později soutěžil a vyhrával také mnoho závodů mimo obrazovku.
  • V Monterey bylo vystaveno několik dalších vysoce profilovaných vozidel, které budou nabízené v Kissimmeenu 2025. Včetně slavné Cobry Essex Wire, možná nejúspěšnější Cobry všech dob a dalších slavných závodních vozidel, jako je Porsche 934 z roku 1976, které vyhrálo Le Mans, Porsche 935/84 z roku 1983 a Lola T90 Ford Indy Car z roku 1966

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz