Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jak se novinářský svět zbláznil aneb podoba Evy Pavlové s princeznou Dianou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagram Petra Pavla (@prezident_pavel)

V posledních dnech, zejména v souvislosti s korunovací krále Karla III., se v médiích často hovoří o podobnosti mezi první dámou České republiky Evou Pavlovou a před mnoha lety zesnulou princeznou Dianou. Není to už trochu přes čáru?

Článek

Letos zvolený prezident Petr Pavel, který ve funkci vystřídal dvě období úřadujícího Miloše Zemana, se zúčastnil dlouho očekávané korunovace prince Charlese králem Karlem III. Ceremoniálu se zúčastnil i se svou manželkou Evou. A právě to mnoho novinářů nenechalo chladnými. Spustila se totiž smršť článků, které se vyjadřovali k vzhledu první dámy během této slavnostní akce.

Nejprve se objevovaly články, které Evu Pavlovou přirovnávaly vzhledem k zesnulé princezně Dianě. Na svědomí to možná mohla mít volba kostýmku, který nová první dáma Česka zvolila. Do stylu královské rodiny totiž jednoznačně zapadl. Každou hodinu na vás na kdekoliv na webu začaly vyskakovat články, které vyjadřovaly úžas nad tím, jak je manželka Petra Pavla princezně Dianě podobná.

Hotová smršť článků, které ještě navíc toto podobenství podporovaly srovnáním dvou fotografií vedle sebe typu „poznej deset rozdílů“, se plavila internetem. Outfit, který Eva Pavlová zvolila, by podle mínění novinářů mohl prezidentu České republiky způsobit značné potíže. Stejnou barvu a podobný střih totiž kdysi vynesla na veřejnost i anglická princezna, tehdejší manželka prince Charlese.

Mediální smršť ale pokračovala. Začaly vycházet články, kde čeští novináři našeho prezidenta vyzývaly, aby si svou manželku hlídal, protože se v Londýně stale terčem pozornosti právě kvůli této nápadné podobě se zesnulou princeznou. Pojďme si ale nalít čistého vína.

Může snad na fotografiích pořízených z korunovace, před akcí či po ní, Eva Pavlová připomínat princeznu Dianu? No tak fantazii se meze nekladou, ale všeobecně rozhodně ne. Eva Pavlová vzhledem princeznu Dianu nepřipomíná ani vzdáleně, noblese princezny lidských srdcí se nepřibližuje ani zdaleka.

V některých článcích, které o této podobě vyšly, bylo čtenářům ve spodní části webové stránky umožněno hlasovat, zda souzní s názorem, že Eva Pavlová je skutečně princezně Dianě podobná. Většina článků se však setkala s ohlasem takovým, že první dáma nemá s bývalou anglickou princeznou pranic společného. Bavíme se samozřejmě o vzhledu, který ve svých článcích novináři protěžovali.

Nesouhlas s onou podobností vyjadřovalo ve většině zveřejněných článků 80 až 90 % odpovídajících. Je tak nasnadě, že lidé se nedají ošálit vzletnými frázemi a přirovnáními, kterými se je novináři snaží zmást.

Teď už jen zbývá, aby opět, tak jako už se to stalo, přirovnali manžela Evy Pavlové k Georgi Clooneymu, nebo dokonce k Tomu Cruisovi. Učinili by tak z prezidentského páru opravdu hvězdnou dvojici, kterou by nedokázal svou okázalostí překonat ani hvězdný pár ve složení Emma Smetana a Jordan Haj.

Ale zpátky k té stěžejní otázce. Opravdu může někomu Eva Pavlová připomínat princeznu Dianu? Zkuste nám, prosím, na tu otázku znovu odpovědět a potvrdit či vyvrátit naše tvrzení.

Anketa

Přijde vám Eva Pavlová podobná zesnulé princezně Dianě?
Ano, jsou téměř identické.
0,6 %
Ano, nějaká podoba tam je.
1,9 %
Spíš ne, dělá to to oblečení.
18,8 %
Rozhodně si nejsou podobné ani trochu.
78,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 160 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz