Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nenávist k Ukrajincům se extrémně vyhrocuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - HubertdeThé

Velká převaha lidí má již většiny Ukrajinců dost. A začíná to přerůstat až v nenávist. Což není dobře.

Článek

Lidem vadí převážně jejich odlišná nátura, velká hlučnost, nepřizpůsobivost k českým podmínkám, arogance a v neposlední řadě hlavně zneužívání dávek od státu. Vadí jim hlavně to, že Ukrajincům se dávají štědré dávky a českým lidem je ubíráno jako třeba důchodcům.
Do toho všeho se stal otřesný případ znásilnění mladé dívky Ukrajincem. A bylo to jako když přilijete benzín do ohně. Hned se začne svolávat protestní pochod proti Ukrajincům. A nezajímá je, že to nebyl uprchlík. Že to byl jedinec dlouhodobě zde žijící, který provedl otřesný a neomluvitelný čin, za který bude doufejme náležitě potrestán jako každý jiný. Jak k tomu přijdou ti „slušní“, kteří sem utekli nebo zde řádně žijí, pracují a nic neporušují? Kvůli jednotlivcům, kteří páchají zlo, nelze přeci nenávidět všechny. Když český delikvent někoho napadne či znásilní, půjdou tito lidé také svolávat nenávistný pochod vůči všem Čechům? Jistě ne. Tím se nic nevyřeší.

Foto: Pixabay - OrnaW

Ilustrační foto


Problémy s uprchlíky a napjatou atmosféru by měl řešit hlavně stát a úřady mající k tomu kompetenci. Vláda by měla lidi uklidnit a vysvětlit jim, co dělá proto, aby se nezneužívalo dávek. Ty nesmí zneužívat nikdo, ať je to Čech, Ukrajinec nebo kdokoliv jiný. Snad má náš stát možnosti jak to zjistit a ověřit?
Když někdo dělá velký hluk nebo nepořádek a obtěžuje tím druhé, má to řešit policie. Od toho jí přece máme, aby dohlížela na pořádek a dodržování zákonů. Podmínky by měly být pro všechny stejné. Ať je to kdokoliv. Pokud chce někdo bydlet v České republice, tak musí přijmout i její zákony, zvyklosti apod. Když půjdete třeba do Německa, tak se také musíte přizpůsobit životu tam. Budete-li dělat problémy, nikdo se s vámi mazlit nebude. Pokud je v tom státě vše v pořádku, úřady a policie konají tak, jak mají, nemůže vznikat tak obrovská nenávist.

Foto: Pixabay - fsHH

Ilustrační foto


Takováto narůstající nenávist může být totiž velice nebezpečná. Může se vyhrotit až k nepokojům a občanské válce. A to jistě nikdo nechce. Zvláště, když nám pravá válka dýchá na záda.
Nenávistí ke všem, nejen k Ukrajincům, se nic nevyřeší. Pokud je někdo s něčím nespokojený, vidí, že se někde něco děje špatně, má se obrátit na policii, příslušný úřad, vládu apod. A ti mají řešit a konat. Vláda by měla dokázat lidi zklidnit a říci, co a jak dělá pro zlepšení situace.

Některým se to bohužel musí neustále opakovat dokola jako malému dítěti. Ale pro klid mezi lidmi to stojí za to.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz