Hlavní obsah

Green Deal EU: Jednoduchý způsob, jak vyprázdnit peněženky Evropanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Čížek

Zelenomodrý střapeček nahoře je Zelená energie. Problém této energie je v tom, že je vysoce nestabilní, neumíme poručit větru, dešti. Z tohoto důvodu existuje oranžový střapeček. Důvod? Když nefouká a je tma, tak prostě zelenou elektriku nemáte.

Aby lidé pochopili smysl Green deal EU, ukážeme si názorně na grafu.

Článek

Ten zelenomodrý střapeček nahoře je Zelená energie. Tedy elektrika, kterou vyrobíme ze sluníčka, větru a přečerpáním vody. Fajn. Problém této elektriky je v tom, že je vysoce nestabilní, protože (i když si to možná někteří myslí) neumíme poručit větru, dešti.

No, a z tohoto důvodu je tam oranžový střapeček, který je přímo úměrný tomu zelenomodrému. Důvod? Když nefouká a je tma, tak prostě zelenou elektriku nemáte. Ale vy potřebujete stále topit a svítit. A v tu chvíli nahradíte nedostatek elektriky plynovou elektrárnou. Proč plynovou a ne jinou? Protože plyn velmi rychle a jednoduše regulujete. Prostě se otočí knoflík a jedete vyšší výkon turbíny, otočíte na druhý konec a turbína zpomalí nebo ji i můžete úplně vypnout. Easy.

Tak, a teď se dostáváme k podstatě celého Green dealu a možná i války na Ukrajině. Kdo ovládá ten oranžový střapeček? Kdo ovládá ten zelený střapeček? Dosaďte si sami.

Realita je taková, že plyn pro Evropu má pouze a jenom Rusko a velmi složitě a draze USA. No a soláry vyrábí zase jenom Čína a Německo. Nevidím tam ČR. Nevidím tak Slovensko. Nevidím tam Polsko, Maďarsko, Bulharsko a další země. Tedy my platit, oni kasírovat. A to je celé. Že to je málo? Čekali jste více. Ne. Konec.

Anketa

Green Deal EU byl vymyšlen jako:
Prostředek, jak legálně ožebračit Evropany a zničit evropský průmysl ve prospěch cizích velmocí
0 %
Prostředek, jak zachránit planetu a snížit světovou teplotu o 0,0001%
0 %
Soudruzi to v Bruselu mysleli dobře, ale dopadlo to jako vždycky
0 %
Prostředek, jak donutit Evropany nakupovat drahé produkty, které by dobrovolně nikdy nekupovali
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám