Hlavní obsah
Názory a úvahy

Špatná vláda má padnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy / Michal Turek

Jsem toho názoru, že člověk, občan, by měl být činný pokud se mu dobře nežije v jeho zemi. A já tedy reaguji na Analýzu reportéra SZ, pana Dolejšího s názvem „Vzorec, který platí: premiér z ODS, krize, úsporný balíček, stávka a pád vlády.“

Článek

Odkážu se tedy citacemi na vyjádření, která v článku pan redaktor uvádí. Není mým úmyslem navrhovat řešení, ale podrobit osobní kritice ta, které už byla učiněna, respektive analyzovat vyjádření, která k dané problematice vypustili do prostoru vládní představitelé.

Tak prvně, je očividné, že ani v takové situaci arogance a alibismus na některých vládních postech neustává. Viz. naše ministryně války Černochová. Cituji: „Ale bohužel platí, že pravice opakovaně zdědila zemi v problémech, které musela řešit…“ - arogantnější a alibističtější vyjádření abyste pohledali.

Další věcí je naprosté nepochopení toho, o co vlastně lidem jde. Viz. Hampl a jeho „Na tom je vidět, že společnost zbohatla a nikdo se nechce vzdát dosažené úrovně,“ - uvědomuje si vůbec, že „zbohatnutí“ společnosti se musí posuzovat ne podle toho, o kolik procent nám stoupla mzda, ale také dle toho, o kolik stoupli ceny, náklady na život a také to porovnat s dalšími zeměmi. A to, že v ČR stoupají náklady všeho druhu více než ve většině EU, ba co víc, většině Evropy jako takové umocňuje ještě naprostá zabedněnost premiéra, který se skoro výsměšně vydá na nákup do Německa, přičemž většina lidí už nejméně 10 let ví, že je tam u mnoha věcí levněji nebo stejně draho, ale často kvalitněji nebo ve větším balení. Ale „náš“ pan premiér, léta páně 2023, objevil Ameriku. To je smutné, tragické i komické.

Problém vlády a potažmo i naší země není v tom, že by lidé v ČR byly až tak prosociální nebo levicový. Problém je v tom, že vláda dělá úspory na nesprávných místech. Místo toho, aby důsledně kontrolovala výběr daní, veřejné zakázky a snažila se zefektivnit a investovat do státní správy, čímž by mohla omezit její četnost a pomohla by tím také pracovnímu trhu, zvyšuje náklady státu, investuje do nesmyslů, a hlavně vše dělá za draho a navíc, jako perličku, podtrhává nohy průmyslu a hází mu klacky pod nohy.

Špatná vláda má padnout…a dají-li bohové, bude tomu tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám