Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ivan Hašek- velký omyl českého fotbalu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Tragický obraz v české kopané pokračuje. Kdyby byl trenérem pan Šilhavý, bylo by to rozhodně lepší než s p. Haškem.

Článek

Pan Hašek ukázal vrchovatou míru své neschopnosti vést jakékoliv fotbalové mužstvo hrající soutěž vyšší než Okresní přebor.

Na prvním místě je třeba si uvědomit, že za úroveň hry odpovídá především TRENÉR! Nemá smysl se vymlouvat na nedostatečnou formu hráčů, na jejich neschopnost prosadit se v individuálních soubojích, ani na nedostatečnou fyzickou přípravu. Je třeba hráče, kteří nejsou schopni dlouhodobě plnit trenérovy představy o svých kvalitách, prostě nechat doma a na turnaj ME povolat opravdu jen ty nejlepší, které máme.

V současnosti je nejvyšší čas aplikovat tuto metodu i na trenérský štáb jako takový. Konkrétně je třeba ponechat doma Neználky, kteří fotbalu nerozumí, aby pečovali o trávník a další infrastrukturu na fotbalových stadionech - snad tam toho příliš nepokazí. Pošleme do důchodu minulost, z ní se pořád žít nedá. Trenérskou činnost pak svěřit osobnostem, které budou nekompromisně trvat na individuálních fotbalových schopnostech hráčů. Takové pak zaplatit tak, jak je v Evropě zvykem.

Je třeba zajistit trenérům rozsáhlé pravomoci, aby jim do práce nekecal kdejaký funkcionář (např. předseda FAČR), který se své funkce drží jako lejno košile, nemá žádnou odpovědnost a jen rozvrací vše rozumné, co si trenér buduje a obhájí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám