Hlavní obsah

S traktorem zachránil děti před vodou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Na vlečce odvezl děti ze zatopeného tábora.

Článek

Rychlá povodeň ze čtvrtka na pátek, která zasáhla zejména Olomoucko, má také své příběhy, které zatím zůstávají mimo reflektory médií. Jednou z nich je událost z Dolních Nětčic na Přerovsku, kde měly celý týden svůj tábor děti z nedaleké Mateřské školky v Soběchlebích. Ze čtvrtka na pátek bylo v plánu přespání dětí v chatkách za obcí.

Vše změnila rychlá přívalová vlna, která zvedla nedaleký potok a ten uvěznil děti i učitelky v táboře. Na pomoc se vydal s traktorem místní občan (p. Wolf), který na vlečce odvezl děti do bezpečí ve spolupráci s dobrovolnými hasiči ze Soběchleb, kteří sami mají své ratolesti v místní mateřské školce. O vážnosti situace svědčí fakt, že v táboře musely děti i učitelky zanechat spoustu svých osobních věcí. Ukázkový příklad spolupráce místních s dobrovolnými hasiči by neměl zapadnout do událostí ze čtvrtka podvečer.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám