Hlavní obsah
Umění a zábava

K seriálu Sedm schodů k moci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

V osudu Aničky Malé a Tomáše Vichra se mohlo poznat nemálo spoluobčanů a spoluobčanek.

Článek

Předlohou k seriálu „Sedm schodů k moci“ byla známá událost, která otřásla naší politickou scénou.

Co si budeme namlouvat. V Aničce Malé a Tomáši Vichrovi se mohlo a mělo poznat nemálo spoluobčanů a spoluobčanek v četných pracovních zařazeních.

Podle mě v seriálu bylo zejména demonstrativní, že způsoby a metody některých kariérních postupů jsou historicky dané a v podstatě neměnné.

Toliko se mi zdá, že se staly početnějšími a téměř již standartními především tam, kde jsou s kariérou spojeny vysoké příjmy a jiné benefity, jako garance pro dosažení co nejvyšší životní úrovně, což je strategický životní cíl četných současníků - kariéristů.

V uvedeném ohledu je nespravedlivé, ukázat prstem na konkrétní osoby z dřívějšího veřejného života a ostatní, stejné či podobné životní postavy ponechat v anonymitě a nezřídka jim být tím či oním způsobem ještě nápomocni.

Co v seriálu bylo idealisticky nadnesené a nereálné je, že při vzestupu hlavní aktérky se od ní odkláněli její do té doby „přátelé“.

Reálná zkušenost je taková, že „přátelé“ se rychle nabalují při kariérní cestě nahoru, a odpadávají stejně rychle při pádu, či cestě kariéristy či kariéristky dolů.

Kariéristé se tak mohou těšit z toho, že seriál nebyl o nich, i když byl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz