Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lze uhasit ekonomickou tenzi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ekonomika je taková, jaká je morálka ústavních činitelů.

Článek

Není náhodou, že nejvyhledávanější profesí dneška je politik, placený bohatě chudým státem, a když to nevyjde, tak nová disciplína - zprostředkovatel všeho možného, krytý živnostenským listem a placený hloupými nebo nevědomými, ale vždy podvedenými lidmi.

Je morální, když ústavní činitelé se stotisícovými příjmy si je v době ekonomické krize o několik desítek tisíc ještě navýší ?

Je morální , když poslanec Poslanecké sněmovny omlouva svoji neúčast na jednání sněmovny z pracovních důvodů ?

Je morální, že penzisté mají dostat stát ze zadluženosti ?

Je morální, že každý ústavní činitel vedle oficiálních statisícových příjmů, které mají sloužit k plnému nasazení k zastání jeho postu, pobírá ještě více “ vedlejších “ příjmů , z abstraktních činností, když další pozici s konkrétní náplní a výkonem logicky nemůže zastat, pokud ovšem hlavní činnost řádně vykonává ?

Je morální a povzbudivé pro čestné lidi odpuštění dluhů dlužníkům ( např. milostivá léta, insolvence a pod.) navíc v občanskoprávních vztazích s  podkontextem, že věřitel je podvodník?

Je normální trpět „novodobé“ zprostředkovatele, jejichž počet geometrickou řadou narůstá, jejich faktická činnost nápadně připomíná podvodníky, oproti kterým se liší a jsou kryti toliko živnostenským listem ( realitní makléři, pojišťovací agenti , lobisté a pod.)?

Je normální při vlastní volbě státního zaměstnance vykonávat práci v pohodlí domova, hradit mu ještě náklady, oproti těm, co každodenně musí docházet či dojíždět do zaměstnání, protože nemají známého nadřízeného, který by jim to povolil ?

Je normální zvyšovat mzdy státnímu zaměstnanci pouze na základě toho, že má pracovní smlouvu, aniž by po něm byla požadována práce odpovídající jeho zvýšené mzdě ?

Je normální v době ekonomické krize trpět u státních zaměstnanců faktické nedodržování pracovní doby a nezřídka i pracovní týden?

Je normální chlubit se nízkou nezaměstnaností v tržní ekonomice?

Uvedené příklady a celá řada dalších svědčí z podhledu ústavních činitelů, že to vše morální je.

Proto tak činí, resp. mnohé trpí.

Nepřipouští si jakoukoliv odpovědnost, nezajímá je proto odpovědnost a kontrola druhých, takže jak se říká “ myši mají pré!

Proto je ekonomika státu ve stavu, v jakém je.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz