Hlavní obsah

Pětikoalice spolu s Pavlem zabili dvě mouchy jednou ranou.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Seznam.cz

Jak to myslel Petr Pavel ? Stát nemůže žít dlouhodobě na dluh, důchodci mohou ?

Článek

Lze rozumět výroku Petra Pavla, že: „nelze žít dlouhodobě na dluh“, který učinil v návaznosti na nutnost změny stávající (pro důchodce příznivější úpravy valorizace důchodů), v méně příznivou tak, že stát nemůže žít dlouhodobě na dluh, zatímco důchodci mohou?

Zvláštní přístup ke skupině lidí, kteří se ocitli po produktivním věku ve věku neproduktivním, v závěrečné životní fázi a v očekávání jejího důstojného prožití !!!

Nespočívá pouze náhodou podstata uvedeného myšlení v tom, že pětikoalice v parlamentních volbách a Petr Pavel v  prezidentských volbách neměli podporu důchodců, jak je průkazné ze statistických průzkumů?

Důchodci jako voliči nebyli těmi, kteří by svými volebními hlasy projevili souhlas s tím, aby se na vrcholnou politickou scénu dostali ti, kteří tam jsou.

K tomu je vedla životní zkušenost.

Potom je po rozumu, že jak pětikoalice, tak i Petr Pavel, souladným, necitlivým až diskriminačním přístupem k důchodcům ( ke svým nevoličům), nejenže nic neztratí do budoucna ve vztahu k obhajobě zastávaných postů, ale současně se jim “ pomstí" za nedostatek loajality k nim.

Současně vláda, vládnoucí přes “ kývající"  parlament, a  za součinnosti Petra Pavla, se pokusí vyvolat dojem zlepšené ekonomické situace, ale toliko pro sebe , jak již se ostatně stalo v podobě navýšení platů ústavním činitelům, tak případně i  pro voliče, ale pouze pro své voliče.

To by mohlo fungovat pro podporu a  udržení pozic, i bez důchodců.

Quo vadis ČR?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz