Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prezident Pavel je již zcela čitelný

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Vzkaz P. Pavlovi: Pokud občan ve skutečné demokracii s něčím nesouhlasí, nemusí to vždy znamenat emoce. Moc ,sláva a příležitost skutečně opíjí.

Článek

Petr Pavel na instagramu uvedl: „Nikdy jsem nežádal navýšení finančních prostředků, naopak můj návrh zněl, aby část mých náhrad byla snížena a převedena na manželku, tak aby ona mohla plnohodnotně vykonávat svou práci a nebyla závislá na manželovi“.

Na videu debatu kolem náhrad pro manželku označil za emotivní.

Odměna, plat, mzda, jsou-li vyplaceny, spadají do režimu společného jmění manželů, pokud je příjemce ženatý.

Okamžikem výplaty se jedná o společné prostředky manželů, z nichž mohou čerpat pro své potřeby oba.

Nemůže se proto jednat o vztah závislosti, jestliže jednomu z manželů je vyplácena za výkon funkce částka cca 350.000 Kč a dalších 350.000 Kč na náklady spojené s výkonem funkce, stejně jako výsluha prezidenta za službu v armádě ve výši kolem 80.000 Kč měsíčně a výsluha manželky prezidenta za stejnou službu, odhadem ve výši cca 40.000 Kč měsíčně.

Tedy 820.000 Kč měsíčně je čistý příjem do rodiny prezidenta.

Lze se domnívat, že se nejedná o konečnou částku, jestliže prezident před odchodem do výsluhy léta působil ve špičkové funkci mezinárodní organizace NATO apod. Pravděpodobně proto pobírá důchod nebo výsluhu i ze zahraničí.

Hrubým odhadem minimální celkový příjem do manželského majetkového společenství prezidentského páru bude činit nejméně 1 milion Kč čistého měsíčně.

Aby manželka prezidenta mohla plnohodnotně vykonávat svou reprezentační práci je na prezidentovi, jak ji za dobrovolnou reprezentační práci bude podporovat.

Z uvedeného lze vyvodit, že pro prezidenta, kterému občané voliči projevili důvěru (toliko jemu, nikoliv manželce, kterou si snad vybral sám), a kterou stvrdil slibem, že bude řádně zastávat svoji funkci v souladu s Ústavou a zákony této země a v zájmu jeho lidu, daný slib končí před prahem jeho domu.

Hlava státu se obnažila.

Vzkaz P. Pavlovi: Pokud občan ve skutečné demokracii s něčím nesouhlasí, nemusí to vždy znamenat emoce. Moc, sláva a příležitost skutečně opíjí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz